News Flash:

Iata ce risca femeile care se epileaza sau se rad in zona inghinala

12 Aprilie 2016
3644 Vizualizari | 0 Comentarii
epilarea inghinala
Aproape ca nu exista femeie care sa nu incerce epilarea cu ceara sau sa se rada in zona inghinala. Medicii au o atentionare speciala pentru ele, dar si pentru partenerii lor.

Medicii avertizeaza in privinta riscurilor la care se expun femeile care se epileaza cu ceara sau se rad in zona inghinala.

Micro traumele cauzate de aceste doua proceduri pot duce la raspandireaMolluscum contagiosum, o infectie virala a pielii extrem de contagioasa.

Infectia poate fi usor transmisa prin contactul cu pielea sau cu obiectele personale (prosop) ale unei persoane infectate.

Molluscum contagiosum este destul de frecventa la copii si la cei care au un sistem imunitar slabit.

Potrivit ceretatorilor britanici, din 30 de persoane infectate, 93% apelasera la epilarea inghinala. Molluscum contagiosum se prezinta ca mici proeminente rotunde de culoarea pielii, rozalii sau caramizii, cu suprafata neteda, avand intre 3-5 milimetri. In timp pot creste in dimensiuni, putand ocazional ajunge la dimensiuni de cativa centimetri, caz in care sunt denumite molluscum gigant. Majoritatea pacientilor dezvolta numeroase leziuni, localizarile predilecte fiind pliurile: pleoapele, axilele, spatele genunchilor si zona inghinala. Uneori, leziunile posa sa ajunga ?i in zona abdomenului. Leziunile apar grupate sau au dispozitie liniara.

Tratamentul poate fi local prin curatarea leziunilor si aplicarea diverselor creme sau general-reprezentat de medicatie si este recomandat numai in cazul persoanelor cu imunitate scazuta.

zona inghinala molluscum contagiosum infectie contagioasa
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1231 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006341 (s)