News Flash:

Iata cat de multe afectiuni si probleme de sanatate pot anunta banalele cearcane!

8 Iunie 2014
1533 Vizualizari | 0 Comentarii
Alergiile
Acestea sunt o cauza care duce la aparitia cearcanelor. De regula pe langa acest semn vizibil si inestetic apare si mancarimea ochilor, a nasului si, uneori, eruptii cutanate. Alergiile la anumite alimente pot duce la aparitia cearcanelor, iar problema se poate rezolva fie evitand aceste alimente, dar si cu un tratament medicamentos adecvat.
Stil de viata nesanatos
Lipsa de somn, consumul de alcool, fumatul, alimentatia incorecta, lipsa de miscare sunt toti factori care contribuie fiecare in parte, sau impreuna la aparitia cearcanelor. Echilibrarea vietii si organizarea, o dieta sanatosa, bogata in fructe si legume poate ameliora si rezolva problema. Renuntarea la fumat si reducerea sau eliminarea alcoolului sustin ameliorarea cearcanelor.
Expunerea la soare si ultraviolete
Soarele si ultravioletele imbatranesc pielea, iar zona de sub ochi este cea mai sensibila. Solutia este sa te feresti de soare, sa porti ochelari de soare si creme cu factor de protectie, in fiecare zi, fie iarna, fie vara.
Componenta genetica
Exista o suma de cauze ereditare care pot duce la aparitia cearcanelor. De cele mai multe ori, daca exista cauze ereditare cearcanele apar inca din tinerete si dispar greu. Explicata sta in faptul ca transparenta pielii de sub ochi este o trasatura mostenita. O alta cauza poate sa fie o structura osoasa specifica care face zona de sub ochi foarte fina si determina aparita cearcanelor.
Schimbarile hormonale
Femeile sunt supuse lunar la importante modificari hormonale. In plus fiecare etapa a vietii vine, in cazul femeilor, cu propriile sale probleme si evolutii hormonale. Astfel in timpul menstruatiei, in timpul sarcinii, la menopauza cearcanele pot sa devina mai pregnante.
Boli hepatice
Cearcanele sunt un semnal de alarma pentru afectiuni hepatice grave si pentru disfunctii ale ficatului. Boli minore si majore ale ficatului pot provoca cearcane. Daca aceste urme de sub ochi nu dispar o serie de cercetari medicale si investigatii hepatice sunt necesare.
Anemia
Anemia este una din cele mai comune afectiuni ale femeilor. Anumite particularitati fiziologice fac carenta de fier aproape cronica. Deficitul de fier este una din cauzele care pot duce la aparitia de cearcane foarte persistente. Schimbari in dieta, consumul de alimente bogate in fier si un aport mare de apa, in fiecare zi poate ameliora sau chiar rezolva problema, scrie femeia.ro.
Imbatranirea
Problemele legate de estetica prin imbatranirea naturala nu pot fi evitate. Oricum nu scapa nimeni de ele! Cearcanele apar ca motiv al imbatranirii dupa varsta de 50 de ani. Se intampla asta pentru ca pielea de sub ochi este cea mai subtire, iar cu varsta, pielea se subtiaza ca urmare a pierderii de grasime subcutanata si a diminuarii stratului de colagen. Vasele de sange devin vizibile si de aici culoarea intunecata sub ochi. Solutia: vitamina C in doze crescute din surse naturale pentru ca aceasta stimuleaza cel mai bine stratul de colagen si grasimi sanatoase, in fiecare zi.
Lipsa de somn
Aceasta este cea mai frecvente cauz ale cearcanelor. Oboseala acumulata schimba metabolismul, stimuleaza procesele de eliminare a apei si, prin aceasta, duce la deshidratare. In felul acesta apar cearcanele. Odihna si relaxarea pot rezolva problema. 

alergiile componenta genetica schimbarile hormonale boli hepatice
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1307 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007001 (s)