News Flash:

Ia repede un ardei iute si fa asta cat mai des! Iti va prelungi viata!

19 Iulie 2016
51612 Vizualizari | 0 Comentarii
ardei
Alimentele iuti ne-ar putea ajuta sa avem o viata mai lunga. Asta sustine un studiu realizat in randul a aproape o jumatate de milion de oameni, cu privire la mancare picanta.

Iti place mancarea iute? Consumul acesteia este asociat cu un risc mai mic al mortalitatii, conform unei analize realizate prin studierea stilului de alimentatie a peste 485.000 de persoane. Participantii la studiul publicat in BMJ au fost monitorizati intre anii 2004 si 2008 intr-o cercetare ampla realizata de oamenii de stiinta chinezi. Au fost luate in calcul istoricul medical in familie, varsta, nivelul de educatie, consumul de alcool, activitatea fizica si obiceiurile de consum a mancarii picante.

Au fost excluse din studiu persoanele care aveau cazuri de cancer, boli de inima si infarct in familie, insa trebuie mentionat ca in timpul investigatiilor au murit 20.224 de participanti.

Cercetatorii au descoperit ca cei care mancau alimente picante 1-2 ori pe saptamana au prezentat un risc cu 10% mai mic, in timp ce oamenii care aveau acest obicei de 6-7 ori pe saptamana au prezentat riscuri cu 14% mai mici. Tendintele au fost observate atat in rindul femeilor cat si al barbatilor, cu dovezi mai clare in cazul persoanelor care nu consumau des alcool.

Capsaicina, ingredient esential

Rata aparitiei de boli cardiace, respiratorii si de cancer a fost mai redusa in randul consumatorilor de mancare picanta. O explicatie a autorilor studiului este ca ardeii iuti contin capsaicina, care are efecte antioxidante si anti-inflamatorii.

Totusi, cercetarea a fost limitata doar la populatia din China. Si desi au fost identificate numeroase efecte benefice asupra sanatatii, nu poate fi garantat 100% ca ardeiul iute reprezinta secretul unei vieti lungi si sanatoase.

„Avem nevoie de mai multe dovezi si vom verifica in continuare aceste constatari. Asteptam sa vedem date si de la alte populatii”, a declarat co-autorul studiului Dr. Lu Qi, profesor asociat de nutritie la Scoala de Sanatate Publica Harvard TH Chan.”

alimentele iuti
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1013 (s) | 24 queries | Mysql time :0.017429 (s)