News Flash:

Hunedoara: Mii de oameni au fost la Castelul Corvinilor cu ocazia Noptii Muzeelor

22 Mai 2016
1050 Vizualizari | 0 Comentarii
castel corvini
Mii de oameni au umplut, pana la refuz, curtea exterioara a Castelului Corvinilor pentru a putea asista la un spectaculos joc de lumini si muzica pregatit, pentru noaptea de sambata spre duminica, cu ocazia Noptii Muzeelor.
Castelul a fost iluminat in mai multe culori, iar la fiecare ora publicul a fost invitat sa vada un show de 10 minute in care au fost sincronizate fragmente de muzica si lumini oferite de cele 135 de proiectoare cu LED-uri pozitionate la baza zidurilor exterioare, in principalele turnuri si pe terasele exterioare ale monumentului.
Spectacolul a fost completat cu momente de dansuri medievale in care au evoluat mai multe domnite si cavaleri de la castel.
Cu prilejul Noptii Muzeelor, la castel a fost vernisata expozitia pregatita de Muzeul de Arheologie, Istorie si Etnografie Hunedoara, in care publicul a putut sa vada, in reconstituiri de situri, piese descoperite cu ocazia sapaturilor arheologice de la Castelul Corvinilor si din judetul Hunedoara, incepand cu perioada Neoliticului.
Totodata, in sufrageria Bethlen, din interiorul castelului, a fost proiectat filmul 'Legenda corbului', care a facut o prezentare a legendei acestui monument istoric. Productia a fost realizata de Asociatia pentru Protejarea si Promovarea Castelului Corvinilor Hunedoara (APPCH), in calitate de partener in cadrul proiectului de cooperare europeana DARTS — Digital Arts and Storytelling for Heritage Audience Development.
Manifestarile au mai inclus si un Festival al Luminilor, organizat de Cercetasii Romaniei, care au asezat 6.000 de luminite pe gardul din jurul castelului si in curtea exterioara a acestuia.
AGERPRES 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1118 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004855 (s)