News Flash:

Hristos a Inviat! Mii de timisoreni au luat lumina de la Catedrala Mitropolitana

12 Aprilie 2015
520 Vizualizari | 0 Comentarii
Piaţa Victoriei din Timişoara s-a umplut de oameni, sambătă seara, credincioşii adunandu-se în număr mare la slujba de Inviere de la Catedrala Mitropolitană.
Imbrăcaţi frumos, ca la ceas de mare sărbătoare, timişorenii au pornit spre cel mai însemnat lăcaş de cult ortodox din oraş, dornici să participe, conform tradiţiei, la marele praznic al Invierii Domnului.
Biserica a fost plină, la fel şi treptele Catedralei şi platoul din faţă, soborul de preoţia abia reuşind să treacă printre oamenii veniţi să asiste la slujbă, scrie tion.ro.
„Iubiți frați și surori,
Spuneți celor care s-au jertfit pentru libertate aici, în fața acestei catedrale, că, deși Timișoara a fost fără țară în decembrie ’89, dar n-a fost nicio clipă fără Dumnezeu. Hristos a biruit și moartea lor.
Iubiților, să împărtășim azi semenilor noștri lumină din lumina Invierii lui Hristos, iubire din iubirea lui Hristos, milă din mila lui Hristos.
Să ne aducem aminte și de cei răstigniți cu Hristos, să le aducem și lor vestea Invierii lui Hristos și nădejdea că și pentru ei S-a jertfit Hristos.
Mangaiere și celor de pe patul suferinței. Hristos să vindece ale lor răni cu scump Sangele Său.
Pruncilor, bună creștere și înțelepciune, iar celor în varstă, nădejdea plină de bucurie a întalnirii cu Hristos Cel Inviat.
Tuturor vă doresc să aveți parte în aceste zile, de bucuria pe care a avut-o Maica Domnului cand L-a văzut pe Fiul Său Inviat.
Hristos a înviat!”, le-a transmis credincioşilor IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului, în prima sa pastorală de Sfintele Paşti.

invierii domnului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1161 (s) | 34 queries | Mysql time :0.044678 (s)