News Flash:

Hancescu: Scolile nu au paznici. Orice psihopat sau drogat poate intra intr-o scoala si poate sa omoare un elev

1 Februarie 2018
989 Vizualizari | 0 Comentarii
scoala 9 timis

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) a anuntat, joi, ca da un ultimatum Guvernului pentru a gasi solutii problemelor din sistem. Printre acestea se numara si lipsa pazei in scoli, Simion Hancescu precizand ca "orice drogat poate intra intr-o scoala si omori un elev".
„Colegiul National al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant a hotarat sa dea ultimatum Guvernului Romaniei. Vom inainta acestui Guvern o lista cu toate problemele din sistem. Concret, sunt scoli in momentul de fata unde nu se primesc salarii. Azi am fost informat ca avem chiar in Bucuresti, in sectorul 3, in jur de 360 de cadre didactice care nu isi pot primi salariile pentru ca si-au dat demisia contabilii si nu are cine sa faca statele de plata”, a declarat, joi, Simion Hancescu, presedintele FSLI, in cadrul unei conferinte de presa.

Liderul Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) a vorbit si despre faptul ca foarte multe scoli nu au paza, din lipsa de fonduri.

„Scolile nu au paznici. La fiecare institutie din administratie sunt paznici, dar la scoli nu. Din cauza asta, orice psihopat sau orice drogat poate intra intr-o scoala si poate sa omoare un elev”, a mai precizat Hancescu.
Mai mult, Simion Hancescu a avertizat ca exista profesori cu probleme psihice care predau.

„Avem situatii cu profesori diagnosticati cu schizofrenie, o boala farte grava, dar care au venit cu hartii cum ca pot preda cat sunt sub tratament. Si stim cu totii cat de complicata este aceasta boala si cum se poate transforma cel care sufera de schizofrenie”, a mai declarat Hancescu.

Liderul FLSI a discutat si despre efectele modificarile Codului Fisal de la sfarsitul anului trecut.

„O situatie absolut revoltatoare este legata de prevederile Codului Fiscal. Avem mii de oameni care lucreaza fie pe zero lei, fie trebuie sa vina cu bani de acasa. Pentru ca, asa cum prevede Codul Fiscal, trebuie platite darile catre stat, raportandu-se la salariul minim pe economie. Adica, din 1.900 de lei, taxele sunt de peste 600 de lei, dar avem ingrijitoare cu salarii mult mai mici, iar ele trebuie sa vina cu bani de acasa”, a explicat presedintele FSLI.

Reprezentantii Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) au avertizat ca, in cazul in care Executivul nu gaseste in termen util solutii pentru problemele semnalate, nu exclud o greva generala.


invatamant guvernului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1280 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006192 (s)