News Flash:

Hainele s-au facut urate si nu le mai porti? Nu le arunca! Uite cum sa le improspatezi culorile

18 Februarie 2018
1126 Vizualizari | 0 Comentarii
haine uzate

Cu siguranta, ti s-a intamplat cel putin o data sa-ti cumperi un articol vestimentar absolut superb, dar care si-a pierdut aspectul dupa cateva purtari. Bluza preferata, rochia ce iti venea ca turnata, jeansii care te scoteau mereu din incurcatura, fiecare dintre ele au ramas neatinse in dulap dupa ce si-au pierdut aspectul de la inceput.

Chiar daca shoppingul are un efect terapeutic, dupa cum arata unele studii, trebuie sa recunoastem ca daca hainele noastre preferate nu s-ar uza atat de repede, am putea face economii substantiale. Ti-am pregatit, asadar, o lista cu trucuri foarte utile pentru ca hainele tale sa reziste mai multa vreme si sa-si pastreze aspectul de nou. Iata ce ai de facut:

1. Un prim factor care face hainele tale preferate sa se uzeze este spalarea lor repetata. Metoda de spalare este esentiala daca vrei sa le pastrezi mai mult timp, la fel si masina de spalat pe care o ai. La fel de important este si programul pe care il alegi. Arunca o privire printre aceste aparate pentru a gasi un aliat adevarat pentru spalarea hainelor, pentru pastrarea lor mai mult timp si pentru ca tu sa economisesti timp si energie.

2. Citeste mereu instructiunile de spalare ale hainelor si respecta-le intru totul. Daca producatorii au notat o anumita temperatura pe eticheta, trebuie sa tii cont de ea. Problema celor mai multe dintre noi este faptul ca pe eticheta este notata o temperatura prea mica (30 – 40 de grade), iar pentru a scoate unele pete e nevoie de una mai ridicata. Foloseste produse speciale de scos petele doar pe zona respectiva si apoi spala normal, la temperatura indicata.

3. Nu folosi acelasi detergent pentru toate hainele. Este ideal sa ai in casa trei feluri – pentru rufe albe, colorate si negre. Nu pune niciodata la spalat haine albe cu haine colorate, daca nu vrei sa ai parte de accidente si nu uita de balsamul de rufe. Potrivit srewang.com, ar trebui de asemenea sa speli rufele cu nasturii si fermoarele inchise si mereu pe dos.

4. Un alt motiv care ne face sa renuntam la purtarea unor haine este faptul ca si-au pierdut forma, s-au largit sau au aparut deformari ale materialului in zona umerilor, provocate de umerase. Cumpara umerase de buna calitate, iar pentru hainele mai pretioase opteaza pentru umerase capitonate. Nu umple dulapul prea mult, doneaza ce nu mai porti si lasa loc suficient pentru hainele pe care le folosesti cu adevarat.

5. Impatureste corect hainele, asa incat sa nu fie nevoie sa le calci foarte des.Calcatul este unul dintre dusmanii tesaturilor si duce la uzarea lor. Un truc util pentru pastrarea tricourilor si a puloverelor este rularea lor in loc de impaturire. In acest fel nu se vor sifona si nu vor mai trebui calcate.

6. Spala cat mai rar posibil jeansii. Daca vrei sa-i improspatezi pune-i intr-o punga si lasa-i in congelator peste noapte. Un alt truc este sa pulverizezi putina votca pe ei, mirosurile neplacute vor disparea ca prin minune, dupa cum au observat si editorii de la Buzz Feed, care au incercat acest truc pe propriile haine

7. Un pulover scamosat poate fi readus la viata cu un truc foarte simplu. Foloseste o lama de ras pentru a indeparta scamele, iti garantam ca vei avea parte de un rezultat surprinzator.

sursa: sanatatea


shoppingul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1145 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006163 (s)