News Flash:

Guvernul va aproba prima rectificare bugetara pe anul in curs

28 Iulie 2015
1112 Vizualizari | 0 Comentarii
rectificare
Guvernul urmeaza sa aprobe in sedinta de marti prima rectificare bugetara pe anul in curs, prin doua ordonante care vizeaza bugetul de stat pe anul 2015 si, respectiv, bugetul asigurarilor sociale de stat pe anul 2015, informeaza Biroul de presa al Executivului.
Guvernul ia in calcul o crestere economica de 3,3% anul acesta, in crestere de la 2,5%, cat se estima la elaborarea bugetului de stat pe anul 2015, potrivit proiectului de rectificare bugetara postat pe site-ul Ministerului Finantelor Publice.
In aceste conditii, se propune majorarea atat a veniturilor, cat si a cheltuielilor bugetului general consolidat, pe sold, cu suma de 4,46 miliarde de lei, astfel incat deficitul bugetului general consolidat sa se mentina nemodificat ca valoare nominala, respectiv 13,004 miliarde de lei. Ca pondere in PIB, deficitul creste de la 1,83% la 1,86%, ca urmare a modificarii nivelului PIB estimat pe anul 2015.
Finantele, Munca si Internele sunt printre ministerele castigatoare la rectificarea bugetara, in timp ce Transporturile si Sanatatea se vor vedea cu bugetele diminuate, reiese din proiectul de ordonanta privind rectificarea bugetara publicat pe site-ul Ministerului Finantelor Publice.
In cadrul sedintei de Guvern vor fi aprobate si o serie de proiecte de lege, intre acestea aflandu-se si cel pentru modificarea si completarea Legii nr. 109/2007 privind reutilizarea informatiilor din institutiile publice.
Executivul va aproba si un proiect de hotarare pentru modificarea si completarea Normelor metodologice privind acordarea voucherelor de vacanta, aprobate prin Hotararea Guvernului nr.215/2009.
Un alt proiect de hotarare care va fi supus aprobarii in sedinta de Guvern este si cel privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Achizitii Publice.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1140 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006297 (s)