News Flash:

Guvernul promite AJUTOARE financiare pentru comunitatile lovite de furtuna

18 Septembrie 2017
1234 Vizualizari | 0 Comentarii
masina
Primul ministru Mihai Tudose a declarat, duminica seara, ca, in urma furtunii care a lovit judetele din Vestul tarii, MAI a activat o celula de criza la nivelul prefecturii Timis, iar Executivul va acorda ajutoare financiare pentru comunitatile afectate.
„A fost o urgie, transmit si eu sincere condoleante. Din punct de vedere guvernamental e celula de criza la Ministerului de Interne, la nivelul Prefecturii Timis. Am facut si eu o evaluare, copaci cazuti, acoperisuri rupte. (...)Important e ce se intampla la spitalul judetean, care mi-a dat o veste buna, in afara de cele cinci morti, unul dintre copii a fost deja operat, al doilea copil este pregatit pentru operatie, cu diagnostic optimist. Nu ne putem lupta cu vremea. Toata zona medicala este concentrata pe cei raniti”, a declarat premierul Mihai Tudose la Antena 3.
El a spus ca la nivelul Guvernului este prevazut un buget pentru calamitati si comunitatile lovite de furtuna vor fi ajutate.
"E foarte posibil ca pagubele sa fie uriase. Este o prima evaluare. Noi avem in buget prevazut un buget pentru calamitati, vom ajuta comunitatile. Inteleg ca si la Buzias a fost la fel de grav, si acolo au fost doi decedati", a mai spus premierul.
Tudose a mai declarat si ca se gandeste sa propuna operatorilor de telefonie un sistem automat prin care sa fie anuntati toti cei care se afla in raza de acoperire ca in zona in care se afla urmeaza a se produce fenomene meteo periculoase.
”Sunt tari unde functioneaza un fel de alerta telefonica daca e furtuna puternica intr-o zona. Operatorii de telefonie sa fie obligati sa trimita o avertizare. Ar trebui implementat si la noi. O sa incercam sa vedem cum se poate face asta tehnic si cat de disponibili sunt operatorii la asa ceva. Deocamdata acestea sunt primele estimari. Toata lumea e in alerta sa verificam sa nu mai fie cazuri identice. Toata lumea e in alerta, slava Domnului ca s-a intamplat pe zi si se poate interveni la vedere”, a mai spus premierul Mihai Tudose.
Carmen Dan merge, luni, la Timisoara si Arad pentru a evalua pagubele
Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, merge, luni, la Timisoara si Arad pentru o evaluare a pagubelor, astfel incat sa la urmatoarea sedinta de guvern sa poata fi acordate sumele necesare reparatiilor, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.
Ministrul nu poate pleca duminica seara intrucat conditiile meteorologice nu permit efectuarea zborurilor in zonele afectate, au precizat aceleasi surse.
Furtuna care s-a abatut duminica peste zona de vest a Romaniei au provocat opt decese (5 in Timis, unul in Arad si doua la Bistrita-Nasaud), alte 67 de persoane fiind ranite.
 Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1245 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005995 (s)