News Flash:

Guvernul Ciolos poate cadea! Iata care este procedura

16 Decembrie 2015
1243 Vizualizari | 0 Comentarii
ciolos
Premierul Dacian Ciolos trebuie sa spuna cu subiect si predicat care este intentia sa privind majorarea salariului minim pe economie, a spus senatorul PSD, Liviu Pop. Intrebat ce optiuni are PSD daca Guvernul nu va majora salariul minim, el a raspuns: "nu stiu daca Romania e pregatita acum sa intre in 2016 fara un buget".

Liviu Pop sustine ca exista premise pentru o majorare chiar mai mare de 1.200 de lei a salariului minim: "Noi trebuie sa vedem cand va creste si care este viziunea Guvernului cu privire la acest salariu minim pe economie, asta plecand de la toti indicatorii macro-economici, continuand cu cresterea economica, agentiile de rating care situeaza Romania intr-un grad mare, cresterea investitiilor straine doar anul acesta cu peste 70% fata de anul trecut sunt lucruri care ne pot duce cu gandul la cresterea salariului minim mai mult de 1.200 de lei, iar acum patru luni de zile, am avut o intalnire in cadrul Comisiei Nationale de Dialog Social, in care sindicatele si patronatele, cu premierul Romaniei, cu reprezentantii tuturor ministerelor au luat in calcul un scenariu cu 1.300 de lei de la 1 iulie si 1.400 de lei de la 1 ianuarie 2017".

Ce alte optiuni are PSD, daca salariul minim nu va fi majorat la 1.200? "Nu stiu daca Romania e pregatita acum sa intre in 2016 fara un buget, de ce sa n-o spunem cinstit, avem nevoie de acest buget. O nevotare a acestui buget ar insemna evident o cadere a Guvernului si Partidul Social Democrat, asa cum am spus, am sustinut Guvernul, monitorizam activitatea acestuia. Eu cred ca nu se va ajunge la acest scenariu, pentru ca si premierul si presedintele Romaniei au suficienta experienta sa inteleaga ca pentru strategii pe termen mediu si lung este nevoie de decizii clare. Amanarea deciziilor asa, la nesfarsit nu va duce decat la o instabilitate economica, in primul rand si pentru mediul de afaceri si evident, pentru tot ce inseamna situatia economica a Romaniei, premierul trebuie sa spuna cu subiect si predicat care este intentia domniei sale privind majorarea salariului minim pe economie si cand se va produce acest lucru, ca va fi la 1 ianuarie, ca va fi la 1 februarie, ca va fi la 1 iunie, e absolut necesar acest lucru pentru toata lumea", spune Liviu Pop.

Premierul Dacian Ciolos a declarat luni dupa prezentarea finala a bugetului pe 2016 ca Guvernul va trebui sa ia pana la sfarsitul acestui an o decizie legata de salariul minim pe economie, precizand ca la inceputul saptamanii viitoare va convoca comisia tripartita pentru o discutie in acest sens.

liviu pop salariului minim buget instabilitate economica
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1238 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004960 (s)