News Flash:

Guvernul a adoptat Codul Fiscal si Codul de precedura fiscala

25 Martie 2015
935 Vizualizari | 1 Comentarii
Proiectele Codului fiscal si Codului de procedura fiscala au fost aprobate in sedinta de guvern de miercuri.
Principalele decizii de politica fiscala vizeaza reducerea TVA, scaderea contributiilor sociale de stat, impozitarea stimulativa a microintreprinderilor, eliminarea impozitului pe dividende, scaderea cotei unice, scaderea accizelor, eliminarea taxei pe constructii speciale, stabilirea unui cadru pentru impozite si taxe locale.
In ceea ce priveste reducerea TVA, este vorba de reducerea cotei standard pentru toate bunurile si serviciile de la 24% in prezent la 20% incepand cu 1 ianuarie 2016, dar si de reducerea cotei de TVA pentru animale vii si pasari vii, din specii domestice, carne, peste, lapte, produse si subproduse lactate, oua de pasari, legume, fructe comestibile si preparate din acestea de la 24% in prezent la 9% incepand cu 1 ianuarie 2016.

De asemenea, noul Cod Fiscal aprobat de Guvern prevede reducerea cotei TVA de la 20% la 18% incepand cu 1 ianuarie 2018.
Premierul Victor Ponta a spus, la inceputul sedintei Executivului, ca scaderea contributiilor sociale de stat e "cea mai buna masura de creare de locuri de munca" si ca va fi urmata in continuare de "introducerea plafonului maxim de 5 salarii medii brute pentru baza lunara de calcul a contributiilor de sanatate, introducerea obligatiei de plata a CAS si CASS pentru toate persoanele fizice care realizeaza venituri (..) majorarea sumei neimpozabile lunare avute in vedere la stabilirea impozitului pe venituri din pensii, reducerea contributiei de asigurari sociale din 2018 la angajat si angajator". AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

CRISTI  | #683
Stop! Oferta de lucru pentru voi se afla aici! Veti gasi mereu oferta noastra! Opriti-va acum si incepeti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti ” GO ” la adresa de email crisburlacu@hotmail.com
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3906 (s) | 34 queries | Mysql time :0.130217 (s)