News Flash:

Gruparea Stat Islamic a devenit principala miscare extremista la nivel mondial, depasind al-Qaida

9 Octombrie 2015
1073 Vizualizari | 0 Comentarii
stat islamic
Gruparea Stat Islamic a depasit al-Qaida, devenind principala miscare extremista la nivel global, a declarat Nick Rasmussen, directorul adjunct al Centrului american pentru combaterea terorismului, citat de Deutsche Welle in pagina electronica.
Rasmussen a afirmat in fata Comisiei Senatului american pentru Securitate Interna si Afaceri guvernamentale ca gruparea Stat Islamic a depasit al-Qaida ca lider al miscarilor extremiste violente la nivel global, precizand ca organizatia are acces la un numar mare de potentiali recruti din statele occidentale. Gruparea Stat Islamic este cunoscuta pentru folosirea retelelor de socializare in vederea recrutarii de noi adepti.
El a adaugat ca expertii americani in combaterea terorismului considera in continuare gruparea yemenita Al-Qaida din Peninsula Araba (AQPA) drept o amenintare, din cauza interesului manifestat de aceasta pentru atacarea Statelor Untie si a avioanelor.
Directorul FBI, James Comey, a declarat de asemenea in fata Comisiei ca anchetatorii americani sunt la curent cu prezenta in Statele Unite a multor presupusi militanti islamisti.
Comey a precizat ca anchetatorii au urmarit "zeci de persoane in SUA 24 de ore pe zi, sapte zile pe saptamana" pe parcursul verii si au reusit sa le anihileze. El a adaugat ca recrutii gruparii Stat Islamic din SUA sunt din ce in ce mai tineri si tot mai multe femei si fete incearca sa se alature organizatiei militante. El a subliniat ca militantii folosesc sisteme criptate de comunicare pentru a nu fi detectati.
Comey a mai spus ca administratia americana si-a imbunatatit metodele de verificare a refugiatilor din alte tari, pentru a se asigura ca nu prezinta riscuri teroriste sau de alta natura pentru Statele Unite, dar a apreciat ca intotdeauna exista riscuri asociate cu primirea imigrantilor din tari afectate de tulburari.
Adminstratia presedintelui american, Barack Obama, a anuntat luna trecuta ca va mari numarul imigrantilor care vor fi primiti in SUA in urmatorii doi ani. Printre acestia vor figura multi refugiati din Siria, unde gruparea Stat Islamic controleaza aproximativ o jumatate din teritoriu. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1230 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006514 (s)