News Flash:

GREVA controlorilor de trafic aerian: 17 zboruri de pe Aeroportul Otopeni, afectate

15 Iulie 2015
1625 Vizualizari | 0 Comentarii
greva aeroport
Saptesprezece zboruri, dintre care 11 aterizari si sase decolari, de pe Aeroportul Otopeni, vor fi afectate, miercuri, intre orele 11.00 si 13.00, pe durata grevei controlorilor de trafic, a declarat agentiei MEDIAFAX Teo Postelnicu, din cadrul Biroului de Presa al aeroportului.
"Ca urmare a grevei controlorilor de trafic aerian, in intervalul orar 11:00 - 13:00, numarul decolarilor si aterizarilor unor curse interne si internationale este redus. De aceea, recomandam pasagerilor care au rezervari de zbor miercuri sa contacteze reprezentantii companiei aeriene", a precizat Postelnicu.
Conform sursei citate, zborurile vizeaza destinatii din mai multe tari europene, precum Paris (Franta), Londra (Anglia), Dublin (Irlanda) sau Amsterdam (Olanda), dar si cateva curse interne.
Postelnicu a spus ca administratia Aeroportului International "Henri Coanda" depune toate eforturile pentru a reduce la minim disconfortul creat pasagerilor ca urmare a grevei controlorilor de trafic aerian.
Contactat telefonic de agentia MEDIAFAX, liderul sindicatului ROMATSA, Gabriel Tudorache, a declarat ca nu poate indica cu exacticate zborurile afectate intrucat acestea sunt stabilite la Bruxelles, doar companiile aeriene fiind informate in legatura cu anularea sau mentinerea curselor in acest interval.
Aceeasi sursa a precizat ca intre orele 11.00 - 12.00 trebuie asigurate 33 la suta din zboruri, iar in a doua ora de greva a controlorilor de trafic peste jumatate.
Potrivit informatiilor de pe site-ul Aeroportului International "Hernri Coanda", in intervalul orar 11:00 - 13:00 sunt prevazute, in total, 40 de zboruri, dintre care 22 aterizari si 18 decolari.
Controlorii de trafic aerian de la ROMATSA au intrat, miercuri, la ora 11.00, pentru doua ore, in greva de avertisment, fiind nemultumiti din cauza neincheierii contractului colectiv de munca.
Sindicatul Controlorilor de Trafic Aerian ATCOR a anuntat in 9 iulie greva de avertisment, liderul sindical Gabriel Tudorache spunand ca patronatul a refuzat, dupa aproximativ 80 de zile de negocieri, sa mai continue negocierile pentru incheierea contractului colectiv de munca. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1136 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005807 (s)