News Flash:

Greseli frecvente pe care le fac femeile sub dus

17 Noiembrie 2015
1370 Vizualizari | 0 Comentarii
la dusulet
Nu cureti destul de des buretele de dus si prosoapele

Din pacate, atat buretele de dus, cat si prosoapele cu care te stergi sunt pline de bacterii. Este recomandat sa folosesti acelasi prosop doar de 3-4 ori, apoi sa il pui la spalat, iar pentru a te asigura ca este chiar curat, spala-l in apa cat mai fierbinte. Cat despre buretele de baie, spala-l bine o data la trei saptamani. Pentru a fi sigura ca il cureti cum trebuie, pune-l la masina de spalat atunci cand speli rufele.

Folosesti exfoliant zilnic

Este important sa ne exfoliem pielea, insa niciodata nu trebuie sa exagerezi. Daca faci acest lucru zilnic, pielea ta va produce mai mult sebum, deci va "prinde" mai multa mizerie si bacterii. Este recomandat sa folosesti un scrub o data la cateva zile, sau chiar saptamanal.


Iti speli parul fara sa il piepteni inainte

Oricat de delicat crezi ca iti speli parul, sansele ca 1-10-100 de fire sa se rupa sunt foarte mari. In plus, daca nu este bine descurcat, il vei incurca si mai mult, iar dupa ce il usuci iti va fi foarte greu sa il descurci. Din aceste motive, ar trebui sa iti piepteni bine parul inainte sa intri in dus.

TRUC: Daca parul tau se incurca repede, in special dupa ce il speli, foloseste un pieptene cu dinti rari la dus, dar numai dupa ce ai aplicat balsam pe par.

Te speli pe dinti in timp ce faci dus

Poate crezi ca in felul acesta economisesti timp, dar de fapt nu acorzi suficienta atentie dintilor atunci cand ii speli. Doctorii stomatologi recomanda spalarea dintilor cel putin 2-3 minute. Pentru mai multe detalii, citeste acest articol.


Folosesti apa fierbinte

Chiar daca este frig afara si un dus fierbinte te-ar face sa te simti mai bine, apa prea fierbinte la dus nu este deloc recomandata. Aceasta poate agrava numeroase afectiuni ale pielii, precum exemele sau pielea uscata.

Te freci prea dur cu prosopul

Niciodata, dar niciodata nu iti freca parul cu prosopul! In felul acesta strici foliculii, iar parul tau va deveni deteriorat si se va rupe mult mai usor. In plus, poate agrava afectiuni ale pielii capului precum mancarimea sau scalpul uscat. Fa-ti un turban din prosop si stai asa cateva minute, apoi desfa-l si tamponeaza usor parul.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1121 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004624 (s)