News Flash:

Greseli care iti impiedica cresterea in masa musculara

1 August 2018
750 Vizualizari | 0 Comentarii
masa musculara

In cele ce urmeaza am sa-ti arat cinci greseli care impiedica dezvoltarea armonioasa a masei musculare sau chiar o saboteaza complet. Citeste cu atentie si evita-le!

Te concentrezi pe exercitii de izolare

Daca esti incepator, exercitiile de izolare (specifice culturistilor, care antreneaza izolat grupele de muschi) nu prea au ce cauta in programul tau de antrenament. A face numai fluturari la scripeti pentru piept, fluturari laterale cu ganterele pentru umerii, extensii triceps cu gantera, genuflexiuni la aparat, flexia si extensia picioarelor la aparate sau alte exercitii de acest gen, nu te va ajuta sa ajungi cu adevarat musculos. Si cu atat mai putin atletic si puternic in viata de zi cu zi.
 

Pentru cresterea rapida in masa musculara trebuie sa te concentrezi pe exercitii ce misca mai multe incheieturi deodata si prin urmare activeaza un numar mare de muschi deodata (indreptari, impins de la piept, tractiuni, ramat, presa militara, genuflexiuni etc). Doar peste acestea poti sa mai adaugi cateva exercitii de izolare pentru grupele dorite.


Alimentatia lasa de dorit

Cresterea are loc din surplus caloric. Totusi, mai multe calorii nu e neaparat solutia. Pentru a facilita cresterea in masa musculara trebuie sa si dai corpului tau toti nutrientii de care are nevoie. Pentru asta, concentreaza-ti alimentatia pe mancaruri cat mai naturale si asigura-te ca mananci o portie serioasa de carne, oua, branzeturi sau alta sursa de proteina la fiecare masa, pe langa o varietate de legume si verdeturi. De asemenea, nu te feri de grasimile si carbohidratii sanatosi.

Iar daca vrei sa dai burta jos in acelasi timp cu cresterea in masa muscurala, nu incerca sa mananci mai putin. In schimb, adauga HIIT, circuite metabolice sau cardio de intensitate foarte redusa si nu alerga 20 de minute pe banda inainte si dupa antrenament cum fac majoritatea necunoscatorilor.

8 trucuri care accelereaza slabirea

Antrenamentele dureaza prea mult, pauzele sunt prea lungi

Nivelul tau de testosteron ajunge la maxim in primele 30 de minute de antrenament intens. Dupa 45 de minute incepe sa scada, iar la 60 minute e din nou la normal. In plus rezultatele maxime sunt atunci cand energia si puterea de concentrare sunt mai mari, iar asta se intampla in prima jumatate de ora!

Prin urmare, redu pauzele intre serii si planifica-ti antrenamentul, astfel incat sa stimulezi cat mai multi muschi cu exercitii compuse si greutati cat mai mari in primele 30-45 de minute, iar apoi adauga exercitii ce nu necesita atata concentrare pentru a oferi un stimul in plus grupelor celor pe care vrei sa pui mai mult accent.

Nu progresezi masurabil in mod continuu

Supraincarcarea progresiva e cheia cresterii in masa musculara. In loc sa sari de la un exercitiu la altul fara sa stii daca ai facut ceva mai bine sau doar ceva diferit, utilizeaza greutati putin mai mari ca data trecuta fa mai multe serii, scurteaza pauzele, creste timpul sub tensiune sau gaseste alta metoda pentru a progresa masurabil!

Foloseste un plan de antrenament bine gandit, tine un jurnal pentru a sti ce ai facut la ultimul antrenament si incearca sa te auto-depasesti macar un pic.

Obiceiuri zilnice care ne distrug oasele

Supraestimezi suplimentele

Suplimentele nu sunt magice. De fapt, peste 80% dintre ele sunt o pierdere de bani. Asta nu inseamna ca nu exista si suplimente care chiar se merita. Anumite izolate proteice te pot ajuta la atingerea necesarului zilnic, creatina e un supliment foarte bun si sigur, iar suplimentarea cu Omega-3 aduce beneficii deosebite asupra sanatatii la modul general.

Greseala care trebuie evitata, insa, este supraestimarea acestora. Daca nutritia ta lasa de dorit si daca faci greselile de antrenament amintite mai sus, tot nu vei creste rapid in masa musculara. Deci, pune-ti mai intai la punct planul de antrenament si alimentatia si numai dupa aceea cauta suplimente care ti-ar putea imbunatati rezultatele.

Spor la antrenamente intense si inteligente!

Alexandru Popa - antrenor de fitness


supraestimezi suplimentele
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1343 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005086 (s)