News Flash:

Greseala pe care o facem cu totii la dus

26 Ianuarie 2017
1078 Vizualizari | 0 Comentarii
la dusulet
Majoritatea dintre noi nu concep sa foloseeasca in timpul dusului altceva decat sapun. Se pare ca acest produs nu este tocmai potrivit pentru baie, intrucat medicii sustin ca ne-ar afecta imunitatea.
Teoria medicilor este aceea ca spalatul zilnic cu spaun ne afecteaza imunitatea, asa cum sustine medicul Robyn Chutkan, de la Centrul de Digestie pentru femei. De asemenea, acelasi medic, care este autorul studiului The Microbiome Solution, sustine ca sapunul ne face pielea atat de curata, incat anihilieaza si bacteriile bune, menite sa tina la distanta acneea si eczemele.
Corpul uman are miliarde de bacterii pe piele, si in stomac, cunoscute drept flora microbiana, iar un echilibru precar i-ar afecta sanatatea. Contactul cu germenii patogeni nu face deloc rau pielii, ba dimpotriva ajuta comunitatile de bacterii sa faca deosebirea intre germenii ”prietenosi” si cei cei daunatori.
Doctorul Chutkan ne recomanda sa folosim sapunuri fara prea multe substante chimice, cu ingrediente organice. Majoritatea produselor antibacteriene abunda de chimicale dure care afecteaza echilibrul bacterian al pielii noastre, precizeaza Robyn Chutkan.
Tot ea explica si faptul ca pielea de pe corpul uman nu are nevoie sa fie spalata cu altceva in afara de apa. Singurele zone unde trebuie sa folosim sapunul sunt regiunea axilelor si cea inghinala.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1153 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006254 (s)