News Flash:

Greseala gramaticala din cererile de retragere a demisiilor ministrilor, semnalata de purtatorul de cuvant al Guvernului I FOTO demisie Sevil Shhaideh

22 Iunie 2017
1257 Vizualizari | 0 Comentarii
Sevil Shhaideh2
Purtatorul de cuvant al Executivului, Alina Petrescu, a remarcat, joi, ca in unele din cererile de retragere a demisiilor ministrilor exista o greseala gramaticala.
Alina Petrescu a fost intrebata care este textul cererilor de retragere a demisiilor.
"Exista si un paragraf de incheiere, identic in toate aceste cereri de retragere: «Demisia subsemnatului a fost o demisie deliberata, fiind o forma de protest. Consider ca vacantarea functiei de membru a Guvernului», de membru al Guvernului ar fi trebuit sa scrie…", a spus Petrescu.
Ea a subliniat faptul ca nu s-a facut acordul de gen.
De asemenea, Petrescu a mai spus ca cererile ministrilor de retragere a demisiilor sunt "lipsite" de obiect a declarat joi purtatorul de cuvant al Guvernului, Alina Petrescu.
"In acest moment, la cabinetul prim ministrului au fost depuse 20 de cereri de retragere a demisiei din partea ministrilor, membri ai Cabinetului Grindeanu. (...) Aceste 20 de cereri de retragere a demisiei sunt insa lipsite de obiect", a declarat Alina Petrescu.
Ea a invocat articolul 6 al Legii 90 privind organizarea si functionarea Guvernului Romaniei, potrivit caruia demisia din functia de membru al guvernului se anunta public, se prezinta in scris prim-ministrului si devine irevocabila din momentul in care s-a luat act de depunerea sa, dar nu mai tarziu de 15 zile de la data depunerii.
"Am aici copii dupa toate cele 20 de cereri de retragere a demisiei. In toate cele 20 de documente, care sunt tip – textul este identic – este trecut si numarul de inregistrare al demisiei de la cabinetul prim ministrului. Aceste cereri de retrageri a demisiilor nu au obiect", a mai spus Petrescu.
Potrivit Alinei Petrescu, de pus cereri de retragere a demisiei Marius Dunca, Teodor Melescanu, Alexandru Petrescu, Mircea Titus Dobre, Sevil Shhaideh, Ana Birchall, Petre Daea, Rovana Plumb, Florian Bodog, Toma Petcu, Andreea Pastrarnac, Mihai Tudose, Adriana Petcu, Pavel Nastase, Razvan Cuc, Gabriel Les, Tudorel Toader, Viorel Ilie, Gratiela Gavrilescu si Viorel Stefan. Mediafax

Galerie Foto

foto_demisie.png
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1210 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007789 (s)