News Flash:

Gregorian Bivolaru va afla pe 11 noiembrie daca i se va redeschide procesul penal

28 Octombrie 2016
1303 Vizualizari | 0 Comentarii
Gregorian Bivolaru
Liderul spiritual al MISA, Gregorian Bivolaru, va afla pe 11 noiembrie daca i se va redeschide procesul penal in care acesta a fost condamnat la sase ani de inchisoare pentru act sexual cu un minor, potrivit unei decizii luate vineri de Tribunalul Sibiu. 
"Amana pronuntarea pentru 11 noiembrie 2016, avand nevoie de timp pentru deliberare", a precizat pentru AGERPRES Cornelia Elena Prundaru, purtator de cuvant al Tribunalului Sibiu. 
Gregorian Bivolaru a rugat-o in 17 octombrie, pe judecatoare, sa accepte cererea de redeschidere a procesului, repetand ca este nevinovat si ca vrea sa i se faca dreptate. 
"Consider ca este necesar sa mi se faca dreptate. Eu am dorit sa particip in comisia rogatorie la procesul care s-a desfasurat la Inalta Curte si in mod cu totul straniu pentru mine, aceasta cerere nu a fost urmata de audierea mea. (...) eu nu eram vinovat si am o multime de dovezi in aceasta directie si aceasta condamnare a fost un soc teribil, dupa ce, in prealabil doua instante au constatat ca situatia in acest dosar este cu totul alta si (...) am fost achitat. Aceste aspecte sunt stranii (...) m-au facut sa consider ca nu m-am bucurat de un proces echitabil in aceasta tara, tocmai de aceea va rog, va implor, sa luati in consideratie aceste fapte care sunt evidente, sa dispuneti totusi sa mi se faca dreptate in sensul de a exista posibilitatea ca acest dosar sa fie redeschis. (...) Sa se faca dreptate dincolo de aparente", a spus Gregorian Bivolaru. 
Avocatii tuturor partilor din acest dosar de la Sibiu au cerut redeschiderea procesului lui Gregorian Bivolaru, motivand ca acesta este prezent, poate vorbi direct cu judecatorul si se poate apara mai bine. Singurul care se opune redeschiderii procesului lui Bivolaru este procurorul, care a spus ca liderul spiritual MISA putea sa renunte la azilul in Suedia si sa vina in Romania, la proces, sa se apere si ca niciun membru MISA din tara noastra nu a fost persecutat politic aici. 
Avocatul Madalinei Dumitru, una dintre victimele minore ale lui Bivolaru, a solicitat instantei de la Sibiu sa ia in considerare ca tanara sustine in continuare ca nu a fost niciodata sedusa, folosita sau agresata de Gregorian Bivolaru. 
Gregorian Bivolaru doreste redeschiderea procesului sau penal, la Sibiu, dupa ce a fost achitat aici de Tribunal, si la Curtea de Apel Alba-Iulia, insa a fost condamnat in 2013, de Inalta Curte de Casatie si Justitie, la sase ani de inchisoare cu executare, pentru trafic de persoane si acte sexuale cu minori. 
Procurorii au sustinut la procesul de la Inalta Curte, in 2013, ca, in perioada 2002 - martie 2004, Gregorian Bivolaru, folosindu-se de calitatea declarata de "profesor yoga" si "mentor spiritual", prin abuz de autoritate si tinere in stare de aservire, a recrutat, cu ajutorul invinuitei Dumitru Ionela Cristina, in scopul exploatarii sexuale, pe minora Madalina Dumitru, cursanta yoga, cu care a intretinut, in mod repetat, acte sexuale si de perversiune sexuala, oferindu-i diverse sume de bani si alte foloase. De asemenea, Bivolaru a atras, prin asigurarea mijloacelor financiare de subzistenta si remiterea altor foloase materiale, pe Maria Mirona Farcasi, cursanta yoga, in practicarea unor acte sexuale cu minora Madalina Dumitru. Gregorian Bivolaru a mai fost acuzat ca, in perioada ianuarie-noiembrie 2000, precum si in luna aprilie 2003, a intretinut acte sexuale cu minorele Agness Arabella Muresan si Ilinca Simionescu, folosindu-se de calitatea sa mentor spiritual. 
La 28 martie 2004, Bivolaru a incercat sa paraseasca in mod ilegal teritoriul Romaniei, prin Punctul de Control si Trecere a Frontierei Nadlac (Arad), fiind indrumat si calauzit de Ferenc Zsolt Farkas. Gregorian Bivolaru a reusit sa paraseasca ilegal teritoriul Romaniei, fiind retinut, pe 4 aprilie 2005, de politia suedeza in orasul Malmo. Ulterior, autoritatile suedeze i-au acordat azil politic. 
In prezent, Gregorian Bivolaru se afla in arest, in Romania. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1092 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004685 (s)