News Flash:

Grecia nu a reusit sa plateasca transa de de 450 de milioane de euro catre FMI

14 Iulie 2015
747 Vizualizari | 1 Comentarii
grecia2
Fondul Monetar International a anuntat ca Grecia nu a rambursat transa scadenta luni, de 450 de milioane de euro, dupa ce, in 30 iunie, autoritatile de la Atena nu au reusit sa achite 1,55 miliarde de euro, tara intrand oficial in incapacitate de plata, transmit AFP si Xinhua.
'Plata de 450 de milioane de euro datorata FMI de catre Grecia nu a fost facuta', a declarat purtatorul de cuvant al FMI, Gerry Rice.
Boardul FMI va analiza in urmatoarele saptamani cererea Greciei privind extinderea perioadei de achitare a transei scadente in 30 iunie, a explicat Rice, adaugand ca in prezent suma datorata de Grecia organizatiei se ridica la aproximativ doua miliarde de euro.
Directorul general al Fondului Monetar International, Christine Lagarde, a salutat acordul incheiat luni de liderii zonei euro si reprezentantii Greciei.
FMI va fi implicat in acest acord, in ciuda opozitiei premierului elen Alexis Tsipras. Dupa ce actualul program de asistenta financiara va expira, la inceputul anului viitor, Grecia va solicita asistenta suplimentara.
'A fost o noapte grea, dar cred ca este un pas bun spre recastigarea increderii, vor exista si mai multi pasi, sunt sigura, care vor fi demonstrati prin implementarea reformelor convenite', a afirmat Christine Lagarde.
Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a anuntat ca un acord preliminar de asistenta financiara este conditionat de participarea suplimentara a FMI in programul de asistenta financiara.
Creditorii europeni ai Greciei au acceptat incheierea unui acord in care 'Grecia va solicita, dupa expirarea actualului program cu FMI din primavara lui 2016, participarea suplimentara a FMI in programul de asistenta financiara', a afirmat oficialul german. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Lupsa  | #938
Castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam urgent colaboratori care vor sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferta este pentru toate localitatile tarii. Lucrati in timpul liber sau full-time, la alegere. Activitatea este foarte usoara. Cerem si oferim seriozitate maxima! Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: lupsa1957@gmail.com
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1176 (s) | 23 queries | Mysql time :0.030844 (s)