News Flash:

Gigi Becali a primit o permisie de cinci zile si este la locuinta sa din Pipera - surse

17 Septembrie 2014
624 Vizualizari | 0 Comentarii
Omul de afaceri Gigi Becali a primit o permisie de cinci zile si a plecat marti din Penitenciarul Poarta Alba, mergand la locuinta sa din Pipera, judetul Ilfov, au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate finantatorului FC Steaua.
Potrivit surselor citate, comisia de specialitate a penitenciarului i-a acordat lui Gigi Becali o permisie de cinci zile. Acesta ar trebui sa se intoarca, sambata, la Penitenciarul Poarta Alba.
Potrivit Legii 254/2013 privind executarea pedepselor, persoanelor condamnate care au o buna conduita si au dovedit staruinta in munca sau in cadrul activitatilor educative, moral-religioase, culturale, terapeutice, de consiliere psihologica si asistenta sociala, al instruirii scolare si al formarii profesionale pot primi recompense, printre care si permisiunea de iesire din penitenciar pentru cinci zile, dar nu mai mult de 25 de zile pe an.
Permisia de cinci zile este acordata de catre directorul general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, la propunerea comisiei speciale a locului de detentie.
Conform legii, permisiunea de iesire din penitenciar poate fi acordata pentru mai multe motive, printre care si mentinerea relatiilor de familie ale persoanei condamnate sau pregatirea reintegrarii sociale a persoanei condamnate.
Solicitarea pentru iesirea din penitenciar va fi insotita de precizarea, de catre detinut, a locului unde urmeaza sa se deplaseze, a itinerarului urmat, precum si a mijloacelor financiare de care dispune pe durata permisiunii de iesire din penitenciar.
Gigi Becali a mai primit o permisie de 24 de ore si in luna mai, in urma unei decizii luate in luna aprilie de comisia de specialitate a Penitenciarului Poarta Alba, el fiind recompensat pentru buna purtare, dupa ce a participat la activitati si a respectat regulamentul.
El a mers atunci la locuinta sa din Pipera si la cimitir, la mormantul matusii sale, unde a aprins lumanari. De asemenea, Becali a dat mai multe declaratii si interviuri presei.
Ulterior, conducerea Penitenciarului Poarta Alba s-a autosesizat cu privire la comportamentul pe care Gigi Becali l-a avut in ziua in care a obtinut permisia si pentru o interventie telefonica in cadrul unei emisiuni televizate, declansand procedura disciplinara in cazul acestuia. Astfel, el a fost sanctionat cu suspendarea dreptului la vizita si cu suspendarea dreptului de a primi pachete, timp de o luna. Gigi Becali a contestat sanctiunea la Judecatoria Medgidia. Instanta a admis contestatia lui Becali si a decis ca acesta are din nou dreptul de a primi vizite si pachete in penitenciar.
Gigi Becali are de executat o pedeapsa de trei ani si jumatate de inchisoare, dupa ce a fost condamnat, in 20 mai 2013, la trei ani de inchisoare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii si a primit ulterior un spor de sase luni, dupa alte doua condamnari, in dosarul "Valiza" si in cel al sechestrarii celor care i-au furat masina.
Becali a fost incarcerat la Penitenciarul Jilava pana in 29 octombrie 2013, cand a fost transferat la Penitenciarul Poarta Alba, dupa ce Administratia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia. Finantatorul FC Steaua executa pedeapsa in regim deschis.
El a depus, in timpul detentiei, cereri de permisie sau de invoire pentru a participa la unele evenimente in familie, precum si o solicitare de intrerupere a executarii pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i insa respinse.
Instanta a respins si cererea de intrerupere a pedepsei lui Becali pe motiv ca acesta ar avea nevoie de o interventie chirurgicala la coloana. Mediafax.ro

pipera conform legii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0938 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017781 (s)