News Flash:

Ghidul pentru anveloparea blocurilor, distribuit asociatiilor de locatari

24 Mai 2016
1192 Vizualizari | 0 Comentarii
anvelopare bloc
Primaria Timisoara incepe, din aceasta saptamana, sa distribuie Ghidul referitor la anveloparea blocurilor cu sprijin financiar european, dar numai daca asociatiile le vor cere. 
„Din aceasta saptamana, asociatiile de proprietari vor primi de la primarie Ghidul referitor la anveloparea blocurilor pe fonduri europene. Am cerut Directiei de Dezvoltare sp elaboreze un astfel de ghid, dupa Ghidul national, pe care il vom distribui catre asociatiile de proprietari. Asteptam din partea acestora sa ne transmita solicitari de includere a blocurilor lor in programul de eficientizare energetica ce cuprinde si anveloparea sau mai ales anveloparea printre operatiile ce urmeaza a se executa in proiectele pe care le vom intocmi, in cererile de finantare pe care le depune in perioada urmatoare”, a anuntat primarul Nicolae Robu.
Noutatea este ca in acest proiect sunt incluse si blocuri care nu se afla pe arterele principale ale orasului, ci si in interiorul cartierelor.
Potrivit municipalitatii timisorene, anul acesta, au fost depuse in total sapte cereri de finantare pe vechiul program european, pentru 53 de blocuri cu 2.520 apartamente. Au fost aprobate cinci contracte de finantare, pentru 51 de blocuri cu 2.379 apartamente, cu o valoare de 43,7 milioane de lei, din care fonduri UE si buget de stat: 26.246.336,77 lei, scrie ziuadevest.ro.
Peste 800 de blocuri din Timisoara, construite in anii 60-70, asteapta sa intre in reabilitare termica, intr-un prim lot fiind inscrise 200 de blocuri care vor beneficia de finantare europeana. Dintre acestea, circa 30 de blocuri se afla pe principalele artere de circulatie, care vor fi prioritare pe lista revitalizarii infrastructurii.

primaria timisoara ghidul nicolae robu interiorul cartierelor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1173 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007923 (s)