News Flash:

GHID al femeilor din gruparea teroristă Stat Islamic: Fetele se pot căsători la 9 ani şi nu trebuie să părăsească celula din casă - VIDEO

6 Februarie 2015
1713 Vizualizari | 0 Comentarii
Fetele se pot casatori de la noua ani si nu ar trebui sa-si paraseasca celula din casa pentru a merge la serviciu, la magazine sau la saloane de frumusete, care sunt considerate opera diavolului, potrivit unui ghid publicat de o brigada a femeilor din gruparea Stat Islamic.
Documentul, cu titlul "Femeile din Statul Islamic: Manifest si Studiu de Caz", afirma ca femeile trebuie sa ramana in spatele usilor inchise si sa iasa din casa doar in circumstante exceptionale, relateaza The Guardian in editia electronica. "Este preferabil intotdeauna ca femeia sa ramana ascunsa si cu val", se arata in acest ghid, care considera ca magazinele de moda si saloanele de frumusete sunt opera diavolului.
Ghidul pentru femei semioficial al gruparii Stat Islamic (SI) a fost publicat pe un forum jihadist in limba araba, luna trecuta, cel mai probabil de organizatia de media a Brigazii al-Khanssaa, o grupare a femeilor infiintata de SI. Ghidul a fost tradus acum in limba engleza de institutul londonez pentru combaterea extremismului Quilliam Foundation.
In introducere se precizeaza ca ghidul nu a fost aprobat de gruparea Stat Islamic, dar este un document menit sa "clarifice rolul femeilor musulmane si viata care este dorita pentru ele", dar si "realitatile vietii si existenta sfanta a femeilor in Statul Islamic".
In ceea ce priveste studiile, acestea trebuie sa se concentreze pe religie, istoria Islamului, viata profetului Mahomed, dar si pe indeletniciri precum tricotatul, gatitul sau cresterea copiilor. "Se considera legitim ca o fata sa fie casatorita la varsta de noua ani. Cele mai pure fete vor fi casatorite pana la 16 sau 17 ani, cat sunt inca tinere si active", subliniaza ghidul.
Documentul condamna modelul occidental pentru femei, care aleg educatia si merg la serviciu, poarta haine la moda si bijuterii. "Aceasta urbanizare, modernismul si moda sunt prezentate de Iblis (diavolul-n.r.) in magazine de moda si saloane de frumusete", subliniaza ghidul, adaugand: "Modelul preferat de necredinciosii din Occident a esuat in momentul in care femeile au fost eliberate din celula lor din casa".
"Functia fundamentala" a femeii este sa stea in casa cu sotul si copiii, potrivit ghidului, care adauga ca acestea pot parasi casa pentru a servi comunitatea numai in situatii exceptionale, pentru a participa la jihad atunci cand barbatii nu sunt disponibili sau pentru a studia religia.

Galerie Video


fetele
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1128 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006135 (s)