News Flash:

Gheorghe Stefan, CONDAMNAT DEFINITIV la inchisoare cU EXECUTARE

20 Aprilie 2017
1224 Vizualizari | 0 Comentarii
gheorghe stefan
Fostul vicepresedinte al PDL Gheorghe Stefan a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel Bucuresti, la trei ani de inchisoare cu executare, dupa ce a recunoscut ca a facut trafic de influenta si si-a folosit functia pentru a obtine ilegal bani pentru partid, in aceeasi cauza fiind judecat si fostul secretar general al PDL Vasile Blaga. Instanta a dispus confiscarea de la Gheorghe Stefan a sumei de peste 1,6 milioane de euro. Gheorghe Stefan executa din octombrie 2016 pedeapsa de sase ani de inchisoare primita in dosarul "Microsoft”, scrie News.ro.

Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au respins ca nefondat apelul lui Gheorghe Stefan, astfel ca acesta ramane cu pedeapsa primita in ianuarie 2017 la Tribunalul Bucuresti, de trei ani de inchisoare.

Gheorghe Stefan a fost judecat in baza acordului de recunoastere a faptelor incheiat cu procurorii in dosarul finantarii ilegale a PDL.

In dosarul finantarii ilegale a PDL, pe 28 noiembrie 2016, procurorii DNA Ploiesti l-au trimis in judecata pe fostul copresedinte al PNL Vasile Blaga, pe care il acuza de trafic de influenta, pentru ca, in perioada 2011-2012, cand era secretar general al PDL si senator, ar fi primit in patru randuri, printr-un interpus, 200.000 de euro si 500.000 de euro de la fostul primar din Piatra Neamt Gheorghe Stefan. Dosarul a fost trimis atunci la instanta suprema, care ulterior a decis ca Vasile Blaga sa fie judecat la Tribunalul Bucuresti, intrucat acesta nu mai este parlamentar.

Blaga a demisionat din functia de copresedinte al PNL imediat ce procurorii DNA Ploiesti au inceput urmarirea penala in cazul sau.

Procurorii DNA Ploiesti au aratat, in rechizitoriu, ca banii ajunsi la PDL in urma intelegerilor intre Blaga, Gheorghe Stefan si omul de afaceri Horatiu Bruno Berdila erau scosi prin intermediul unor firme de tip „fantoma” ai caror administratori, martori in dosar, primeau comisioane cu valori cuprinse intre 200 si 1.500 de lei.

Anchetatorii DNA au identificat in acest dosar mai multe firme "fantoma” folosite pentru a scoate banii proveniti din contractul dintre o companie nationala din domeniul energiei si Romsys, astfel incat sumele, a caror valoare totala se ridica la 10 milioane de lei, sa ajunga la PDL.

Potrivit unor surse judiciare, una dintre companiile care au incheiat astfel de contracte a fost Transelectrica, al carui director a fost numit prin ordin al ministrului Economiei de la acea vreme, Adriean Videanu. Fostul primar din Piatra Neamt este cel care a pus la punct intregul mecanism prin care peste doua milioane de euro au ajuns la partid, tot el fiind si cel care s-a ocupat de gasirea firmelor care sa subcontracteze pe hartie serviciile prevazute in acele contracte si care sa scoate din banci banii. 

Galerie Foto

gheorghe_stefan-1
gheorghe stefan inchisoare dna ploiesti
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1130 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006029 (s)