News Flash:

Gheorghe Nichita s-a intors la Primarie. Ce a declarat in prima zi de munca dupa arest

5 Mai 2015
1086 Vizualizari | 0 Comentarii
nichita
Primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, cercetat de procurorii DNA, care il acuza ca folosea Politia Locala pentru a-si urmari iubita, s-a intors, marti, la primarie, si a afirmat ca acum nu va face declaratii, adaugand ca sunt multe intrebari si va veni momentul in care va spune ”tot ce trebuie spus”.
"In acest moment este normal sa nu fac nicio declaratie. Stiu ca sunt multe intrebari si multe lucruri de spus, insa va veni momentul in care voi spune tot ce trebuie spus. In aceasta etapa sunt intr-o situatie in care nu pot face niciun fel de declaratii", a declarat, marti dimineata, primarul Gheorghe Nichita, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Marti este prima zi in care Nichita merge la primarie, dupa ce a fost retinut de procurorii DNA.

Luni, primarul si-a luat o zi de concediu de odihna.
Procurorii DNA au dispus, vineri, inceperea actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore a primarului Iasiului, Gheorghe Nichita, pentru instigare la folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii care nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in forma continuata (cinci acte materiale), abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, acces ilegal la un sistem informatic si operatiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.
Alaturi de el, au fost retinuti directorul general al Politiei Locale Iasi, Liviu Hliboceanu, pentru folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in forma continuata (3 acte materiale) si abuz in serviciu, si Stefan Avirvarei, sef servicu in cadrul Politiei Locale, pentru folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, complicitate la abuz in serviciu, abuz in serviciu, acces ilegal la un sistem informatic si operatiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.
Ulterior, Tribunalul Bucuresti a decis ca Gheorghe Nichita va fi cercetat in libertate sub control judiciar, ca si seful Politiei Locale iesene si seful de serviciu din institutie retinuti joi seara de procurorii DNA. Decizia poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1194 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006599 (s)