News Flash:

Gheorghe Nichita, condamnat la patru ani de inchisoare cu executare. Decizia nu este definitiva

13 Noiembrie 2017
1152 Vizualizari | 0 Comentarii
nichita dna1

Gheorghe Nichita, fost primar al municipiului Iasi, a fost condamnat, luni, de Tribunalul Bucuresti, la patru ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita, avand si interdictia de a fi ales intr-o functie publica. Decizia nu este definitiva.
"Condamna pe inculpatul Nichita Gheorghe la pedeapsa principala de 4 ani de inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de luare de mita. Aplica inculpatului pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice, de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat, de a ocupa functia de primar) pe o perioada de 3 ani dupa executarea pedepsei principale", se arata in decizia instantei.

In aceeasi cauza a fost condamnat si omul de afaceri Tiberiu Urdareanu la opt luni de inchisoare cu suspendare pentru dare de mita.

Decizia Tribunalului Bucuresti nu este definitiva.
Gheorghe Nichita este acuzat ca a primit 10 la suta dintr-un contract de aproape 70 de milioane de lei atribuit UTI si unei alte firme, precum si reduceri la un hotel de lux din Bucuresti, dar si cazare in China.

In urma cercetarilor, a rezultat ca, in luna august 2013, in contextul implementarii proiectului "Sistem de Management de Trafic in Municipiul Iasi”, care privea fluidizarea traficului rutier si pietonal, precum si scaderea gradului de poluare, finantat din fonduri europene, Gheorghe Nichita, in calitate de primar al municipiului Iasi, a pretins si primit de la ceilalti inculpati mai multe foloase necuvenite pentru a agrea castigarea licitatiei de catre asocierea UTI - IBC si semnarea contractului respectiv, in valoare de 69.614.309 lei (fara TVA), precum si pentru asigurarea derularii acestuia in bune conditii, sustin procurorii DNA.

Totalul sumelor si al beneficiilor primite drept mita de catre Gheorghe Nichita este de 3.693.710 lei, arata procurorii. Mediafax.ro


gheorghe nichita primar bucuresti functie publica
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1254 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006264 (s)