News Flash:

Gatu dupa decesul lui Gruia: A murit cel mai mare handbalist al Romaniei si al lumii

10 Decembrie 2015
1399 Vizualizari | 0 Comentarii
ghrorghe gruia
Fostul presedinte al Federatiei Romane de Handbal, Cristian Gatu, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, ca Gheorghe Gruia, dublu campion mondial, care a decedat miercuri seara in Mexic, a fost cel mai mare handbalist al Romaniei si al lumii.
"De aseara plang continuu. Nu pot spune decat atat: a murit el mai mare handbalist al Romaniei si al lumii. Din pacate a murit singur, departe de casa, in Mexic", a declarat Gatu.
El a mai spus ca a vorbit cu fiica fostului handbalist, care i-a transmis ca acesta va fi inmormantat in Mexic, dar ca toate medaliile si trofeele castigate de-a lungul carieriei lui vor fi trimise in tara: "Ma gandesc sa facem un muzeu dedicat lui Gheorghe Gruia, unde sa fie expuse toate trofeele castigate de el", a mentionat Gatu.
Gheorghe Gruia, fostul dublu campion mondial cu nationala de handbal masculin a Romaniei, a murit, miercuri, in Mexic, la varsta de 75 de ani, in urma unui infarct miocardic.
Gheorghe Gruia a cucerit doua titluri mondiale, in 1964 si 1970, cu nationala Romaniei, dar si medalia de bronz mondiala, in 1967, si opt titluri nationale cu Steaua Bucuresti, cu care a castigat si Cupa Campionilor Europeani, in 1968. De asemenea, Gruia a fost golgeterul Jocurilor Olimpice din 1972, cu 37 de goluri, turneu la care Romania a cucerit medalia de bronz.
Desemnat in 1992 cel mai bun handbalist al tuturor timpurilor de catre IHF, Gheorghe Gruia locuia in Mexic din 1968, contribuind la dezvoltarea handbalului din aceasta tara.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1243 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006653 (s)