News Flash:

Gabriela Firea, noi atacuri la adresa lui Dragnea

5 Septembrie 2018
760 Vizualizari | 0 Comentarii
gabi firea2

Gabriela Firea va sustine o conferinta de presa la Primaria Capitalei. De la ora 11, urmeaza sa faca noi declaratii pe marginea neintelegerilor cu Liviu Dragnea. Invitata la TVR1, Firea l-a acuzat pe Dragnea ca i-a sabotat actunile de edil:

"Liviu Dragnea zambeste si ocoleste adevarul foarte frumos, pentru ca niciodata nu ne confrunta direct, (...) dar in subterane si in intalnirile pe care le are cu doar cativa apropiati, deciziile sunt cu totul altele."

Cele mai importante declaratii facute de Primarul Capitalei:

Am luat decizia de a organiza o conferinta de presa pentru a spune care sunt proiectele blocate de Guvern.

Care sunt acuzatiile care mi se aduc dupa interventia mea de la CEx

Se trasmite colegilor mei din tara ca vreau sa pun umarul la darmarea Guvernului. Nimic mai fals.O intoxicare marca Liviu Dragnea

Nu voi dori niciodata sa ma substitui nici premierului sau organelor de control din partid.

Se creeaza o distanta intre echipa mea politica si popor, o alta intoxicare. Se spune ca am fost confiscata de vreo structura.

Cand altii taiau porcii cu statul paralel, eu ma luptam cu Traian Basescu.

S-a mai spus ca m-am dat cu opozitia. Toti pot vedea cat de greu este la Primaria Generala. M-am confruntat cu o actiune nedemocratica venita din opozitie. Mi s-au facut plangeri penale, petitii, mitinguri si alte atacuri la adresa mea si a consilierilor locali PSD. Ei pot sa vina si sa spuna prin ce au trecut in ultimii doi ani.

S-a transmit in ultimele zile, ore, catre romani si colegii mei din tara, catre exteriorul si interiorul tarii: Primarul General al Capitalei nu are nicio problema, ca totul este roz in Bucuresti, dar ca este un purtator de cuvant al celor care nu sunt de acord cu gratiere. Mi se pare o declaratie SF! Nu am discutat niciodata acest lucru, acesta a fost discutat de Liviu Dragnea doar cu cativa apropiati. In principiu nu am fost niciodata impotriva vreunui proiect de lege. Mentionez ca totul trebuie sa fie perfect legal si sa nu existe posibilitatea ca PSD-ul sa treaca intr-o zona rusinoasa. Nu m-am opus niciunui proiect. Nu sunt de acord cu improvizatiile juridice sau cu alte artificii care se pun la cale.

S-a declansat o campanie de defaimare online. Nu m-am opus in principiu niciun proiect atata timp cat a fost 100% legal si dezbatut

Toti colegii mei trebuie sa inteleaga ca orice situatie neclara ne poate duce in haos. 

Ii rog pe cei care asteapta asemenea masuri sa se asigure ca sunt 100% legale.

Tot ceea ce tine de proiecte care pot fi sustinute de mine sau de consilierii mei, au fost finalizate sau sunt aproape de finalizare.

Sunt teme cum ar fi aglomeratia in trafic, tema care nu poate fi aplicata doar cu ajutorul Primariei. Ea trebuie sa vina in colaborarea cu Guvernul.

Exista o ameliorare a relatiei cu Guvernul, de cand doamna Dancila este premier (...) Nu s-a inregistrat insa o rezolvare a subiectelor pe care le voi prezenta in urmatoarea perioada (...) Altii asteapta un semnal politic. Cata vreme nu au un accept politic, de la presedintele politic, anumite lucruri nu se fac

Am fost tratata cu superficialitate, am luat pozitie la Comitetul Executiv pentru ca deja nu se mai putea. Picatura care a umplut paharul, pe subiectul 10 august, a fost ca s-a dorit la nivel politic sa se asume intreaga responsabilitate de catre primarul Capitalei, prin prisma faptului ca prefectul fiind fostul coleg al primarului General.

Sa fie absolvita de responsabilitate doamna ministru de Interne si absolvit de decont politic domnul Dragnea. Acestea sunt adevarurile si voi continua sa le spun cu orice consecinta

Intrebare: Va mentineti declaratie precum ca Liviu Dragnea ar trebui sa se retraga?

Raspuns: Aseara la o emisiune TV mi-am exprimat parerea mea persoanala. Eu cred ca un pas lateral ar trebui sa il faca. Aceste lucruri ar trebui sa fie discutate statutar. Aceste lucruri trebuie afirmate public, nu sunt de acord sa inceapa o dizidenta informala in partid care nu ar face altceva decat sa macine formatiunea din interior. Ar transforma PSD in trei PSD mai mici, unii cu Dragnea, unii cu Firea si ceilalti prinsi la mijloc. S-a mers prea mult cu acest concept ca cine indrazneste sa spuna ca unele lucruri nu sunt cum ne-am dori noi, sa se spuna ca vrei caderea Guvernului, ca te-ai dat de partea Statului Paralel. Voi respecta mereu parerile colegilor, imi voi exprima mereu convingerile. Am avut prea mult parte de lucrari subterane.

Intrebare: In opinia dumneavoastra Guvernul trebuie sa tina cont de parerea presedintelui privind rectificarea Bugetara?

Raspuns: La alegerile trecute prezidentiale nu a fost ales Ponta ci Klaus Iohannis pentru ca Iohannis este al tuturor romanilor. Noi am respectat acel rezultat. Nu cred ca ati vazut ca vreun lider PSD sa faca gesturi imorale, ilegale, nedemocratice la adresa presedintelui. Daca tot esti presedintele romanilor, oare nu vrei tu sa te ocupi de gesturile cu adevarat importante? 

Intrebare: Credeti ca ministrul Carmen Dan trebuie sa faca un pas inapoi?

Raspuns: Din punctul meu de vedere, da! Totusi, respect votul colegilor mei. Nu sunt impotriva colegilor mei si din aceasta cauza voi respecta. Cred ca era foarte elegant sa se retraga, dar daca are sustinerea integrala a domnului Liviu Dragnea, nu se va retrage. Trebuia sa fie premier, are spate. 

Stire in curs de actualizare

 


gabriela firea liviu dragnea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1269 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006699 (s)