News Flash:

Gabriela Firea, dupa audierea la Parchetul General: S-a incercat ca prefectul sa fie scos tap ispasitor/ Firea: Nu sunt in tabara celor care critica PSD. Sunt printre cei care nu mai accepta manipulari

4 Septembrie 2018
769 Vizualizari | 0 Comentarii
firea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, marti, dupa audierea la Parchetul General in dosarul violentelor de la mitingul din 10 august, ca, dupa parerea sa, s-a incercat ca prefectul Bucurestiului sa fie scos tap ispasitor. Primarul a adaugat ca nu s-a pozitionat in tabara celor care critica PSD, ci este unul dintre membrii care nu accepta la nesfarsit distorsionarea adevarului si manipularile din ultima perioada.
"A fost vorba despre elemente care sunt in responsabilitatea primarului general si in special cele privind autorizarea mitingului, solicitarile, daca acestea au fost sau nu aprobate, daca a existat un organizator care si-a asumat responsabilitatea pentru organizarea mitingului de pe 10 august. Primarul trebuie sa respecte legea 215 privind administratia publica locala, noi nu avem atributii militare, de interventie, sa participam sau sa cunoastem secrete de serviciu ale structurilor abilitate de lege sa restabileasca ordinea si nu putem coordona astfel de evenimente, de aceea nu puteam fi intrebata de acestea decat tangential, cu privire la modul in care a fost promovat acest miting. Eu eram in delegatie oficiala la Tallinn", a declarat Gabriela Firea.

Edilul a precizat ca i s-au adus la cunostinta unele informatii ulterior desfasurarii acestora.

"S-a incercat ca prefectul sa fie scos tap ispasitor, dar ancheta va releva, desigur, sunt subiectiva, faptul ca nu are nicio vinovatie. Nu avea cum sa aiba acces prefectul la secrete de serviciu si ordine militare. Nu avea certificat ORNISS si acces la astfel de informatii. Nu a facut altceva decat, la solicitarea reprezentantului Jandarmeriei, sa contrasemneze acel ordin, care fusese deja scris intocmai de catre reprezentantul Jandarmeriei", a completat Firea.
Gabriela Firea s-a prezentat, marti, la Parchetul General, pentru a fi audiata in dosarul protestelor din 10 august, primarul adaugand, la intrarea in sediul parchetului, ca intotdeauna vorbeste pe baza de argumente si ca are dovezi pentru a-si demonstra afirmatiile.

Gabriela Firea: Nu sunt in tabara celor care critica PSD. Sunt printre cei care nu mai accepta manipulari

„Eu nu sunt in tabara celor care critica PSD, sunt printre cei care au luciditate in PSD si nu acceptam la nesfarsit sa se distorsioneze adevarul si sa fim manipulati si sa se transmita manipulari. Daca a fi onest, lucid inseamna a te da cu adversarii...”, a declarat Gabriela Firea, la iesirea din sediul Parchetului General.

Precizarile vin dupa ce presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, luni, ca primarul general al Capitalei ar trebui sa faca plangeri sau sa vina cu probe cu privire la declaratiile sale potrivit carora in sedinta CEx au fost prezentate discutii private de pe mobile.

"Sunt afirmatii grave, ar trebui sa faca plangeri penale sau sa aduca dovezi (n.r.: Gabriela Firea). Nu am ce comenta", a declarat Liviu Dragnea, presedintele PSD.

MEDIAFAX

 


parchetul general psd edilul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1268 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007384 (s)