News Flash:

Gabriel Oprea face noi precizari in cazul politistului Gigina: Veneam de la institutii ale statului

27 Octombrie 2015
1133 Vizualizari | 0 Comentarii
gabriel oprea2
Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a declarat, marti, ca venea de la "institutii ale statului roman" atunci cand s-a produs accidentul in urma caruia a murit politistul Bogdan Gigina, aratand ca va face precizari la Parchet, unde va raspunde, ca martor, la toate intrebarile. Potrivit unor surse judiciare, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, va fi chemat la Parchetul Tribunalului Bucuresti in aceasta saptamana.
Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX ca Gabriel Oprea urmeaza sa fie chemat in aceasta saptamana la audieri la Parchetul Tribunalului Bucuresti, pentru a fi audiat in legatura cu accidentul in care si-a pierdut viata politistul Bogdan Gigina, care a cazut cu motocicleta intr-o groapa in timp ce insotea coloana oficiala a ministrului de Interne.
Gabriel Oprea a declarat, marti, ca orice ministru de Interne a beneficiat intotdeauna de un echipaj de politie la deplasarile in timpul serviciului, aratand ca sunt norme si instructiuni in acest sens.
"Eram la serviciu, se va dovedi, se va dovedi de unde am venit. La Parchet trebuie sa spunem aceste lucruri. Unde am fost se va dovedi la Parchet, am fost la institutii. Am fost la institutii ale statului roman, se va spune la Parchet", a afirmat Oprea.
El a mai spus ca la Ministerul de Interne s-au facut investitii si cele mai multe dintre motocicletele politistilor sunt noi.
"Stiu ca anul acesta s-au facut investitii, inclusiv toate motocicletele cele mai multe sunt noi. Din pacate a murit un tanar la datorie, s-a facut omeneste tot ce se putea pentru el, in 3 minute jumatate a venit SMURD-ul. Am explicat foarte clar cum s-a produs accidentul. In trei minute jumatate a venit SMURD-ul, s-au luat toate masurile. Voi raspunde ca martor la toate intrebarile, este normal, cum au raspus si ceilalti colegi ai mei", a mai aratat Oprea.
Intrebat care era urgenta deplasarii din 20 octombrie, astfel incat sa fie necesara prezenta unui echipaj al Politiei Rutiere in coloana sa, Oprea a spus: ”Urgenta, este vorba doar de un echipaj de politie pe care l-a avut intotdeauna orice ministru de interne, sunt norme, instructiuni, iar Parchetul va stabili cu adevarat adevarul. Nu avem nimic de ascuns, eram la serviciu, targedia este ca a murit un coleg in timpul serviciului”.
Ministrul a sustinut ca la momentul accidentului in care si-a pierdut viata Bogdan Gigina se afla in timpul serviciului si ca se va dovedi acest lucru, avand in vedere ca nu a avut nicio zi de concediu in aceatsa perioada.
”Exista un comunicat pe care l-a dat Politia, este o declaratie pe care am facut-o ieri, este o ancheta in curs si conform legii nu avem voie sa dam date din dosar. Ce pot sa va spun este ca nu avem nimic de ascuns, eram la serviciu si se va dovedi acest lucru. Nu am avut nicio zi de concediu in aceasta perioada si am muncit foarte mult. Tragedia este ca a murit un tanar coleg care era la datorie. Se cerceteaza acest lucru”, a mai afirmat vicepremierul Gabriel Oprea.
Intrebat despre cu viteza de deplasare a coloanei sale oficiale, Oprea a raspuns: ”Viteza o va stabili Parchetul. Nu avem voie, conform legii, sa vorbim despre dosar”.
Gabriel Oprea s-a intalnit, la Parlament, cu deputatii UNPR. El a stat la sedinta mai putin de o jumatate de ora.
”Avem o intalnire cu parlamentarii, deputatii, am vrut sa o avem la partid, dar sunt 42 de parlamentari si nu incapeam in sediu, discutam”, a precizat Oprea, inaintea intalnirii. Mediafax.ro

bogdan gigina gabriel oprea oprea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1160 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006922 (s)