News Flash:

Gabriel Oprea, despre acuzatia DNA de ucidere din culpa: "Sunt nevinovat. In seara accidentului veneam de la SRI"

2 Septembrie 2016
1067 Vizualizari | 0 Comentarii
gabriel opreaa
Fostul vicepremier, senatorul Gabriel Oprea, spune, in legatura cu acuzatia DNA de ucidere din culpa in dosarul mortii lui Bogdan Gigina, ca este nevinovat, iar "procurorii sunt pe un drum gresit", sustinand ca in seara in care a avut loc accidentul se intorcea de la SRI.
"Dupa aproape un an, procurorii DNA au anuntat ca solicita aviz pentru inceperea urmaririi penale fata de mine, in legatura cu accidentul in care a murit Bogdan Gigina. Am spus-o si o repet: regret enorm aceasta pierdere si cuvintele sunt prea putine pentru a descrie cat de mult m-a marcat, ca parinte mai ales, tragedia din octombrie 2015. Vreau sa se faca dreptate, insa, citind comunicatul DNA, cred ca procurorii sunt pe un drum gresit", a scris Gabriel Oprea pe facebook.
El precizeaza ca nu a avut acces la dosar, dar ca doreste sa sublinieze o serie de aspecte.
"Nu era vorba despre o coloana oficiala, ci despre un dispozitiv de insotire. Exista o reglementare din anul 2000 care prevede ca ministrii de stat beneficiaza de insotire si protectie. De altfel, tot DNA detaliaza, intr-un comunicat mai vechi, despre ce este vorba: <<insotirea unui demnitar de catre politia rutiera presupune atat asigurarea echipajului de insotire si a vehiculului corespunzator, cat si instalarea in teren a unui dispozitiv de dirijare si siguranta a traficului format din posturi fixe, posturi mobile si patrule auto-moto, atat pe traseul care urmeaza a fi parcurs, cat si pe traseele alternative>>", a mentionat fostul ministru de Interne.
El mai sustine ca nu ministrul stabileste cine face parte din dispozitiv, nici daca se folosesc sau nu motociclete, si adauga ca nu a cerut niciodata ca deplasarile sa fie facute cu o anumita viteza, ci, de obicei, doar intreba care va fi durata deplasarii. "DNA spune ca <<am determinat prezenta lui Bogdan Gigina>> in acel dispozitiv. Iarasi un lucru gresit pentru ca traseul, asigurarea lui, gestionarea resursei umane si a vehiculelor utilizate nu sunt treaba ministrului. (...) DNA spune spre finalul comunicatului ca <<accidentul a avut drept cauza viteza de deplasare (84km/h) si neadaptarea la conditiile meteorologice>>. In aceeasi fraza insa procurorii spun ca aceste cauze ale accidentului (viteza si neadaptarea la conditii) au fost <<determinate>> de mine personal. Repet: nu ministrul stabileste viteza de deplasaresi nu am cerut niciodata nimanui sa mearga mai repede decat permit conditiile meteo", a sustinut fostul ministru al Afacerilor Interne.
El mai sustine ca in ziua respectiva a mers la mai multe institutii ale statului.
"Daca sustinerile vehiculate de unii anul trecut ar fi fost adevarate, sa fiti siguri ca detaliile picante ar fi aparut in comunicat. Adevarul este asa cum l-am spus inca de atunci. Nu veneam nici de la restaurant, nici de la vreo intalnire privata si nici nu eram insotit de altcineva in afara de sofer si aghiotant. Veneam de la una din institutiile statului aflata in stranse relatii de colaborare cu Ministerul, adica de la Serviciul Roman de Informatii", a precizat Gabriel Oprea.
El mai spune ca DNA "uita ceva esential: Bogdan Gigina nu a alunecat, nu s-a lovit de un copac, nu a intrat pe contrasens, ci a cazut cu motocicleta intr-o groapa imensa din carosabil".
"Dragi prieteni, nu este un moment usor pentru mine. Dar stiu ca sunt nevinovat. Astept sa vad tot dosarul si tot ceea ce pot spune acum este ca voi utiliza, ca de fiecare data, parghiile legale pentru a arata ca spusele procurorilor nu au nicio baza reala", isi incheiae Gabriel Oprea postarea.
Cererea de urmarire penala a senatorului Gabriel Oprea pentru ucidere din culpa trimisa de DNA a ajuns vineri dimineata la biroul presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu. Conducerea Senatului va discuta luni solicitarea DNA de incuviintare a urmaririi penale, urmand sa sesizeze comisia juridica. Votul decisiv in plen ar putea avea loc insa abia peste doua saptamani, potrivit vicepresedintelui Ioan Chelaru.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1256 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006483 (s)