News Flash:

Furtunile au facut ravagii Timis, Caras-Severin, Arad si in alte judete din tara

22 Iunie 2018
783 Vizualizari | 0 Comentarii
inundatii la Sacosu Mare

Zeci de locuinte, anexe gospodaresti, curti, beciuri si subsoluri au fost inundate in ultimele 24 ore, pompierii intervenind in 22 de localitati din 14 judete si municipiul Bucuresti. ANM a emis 80 de atentionari si avertizari meteorologice de vremea rea.
Potrivit unui bilant IGSU, la nivel national au fost inundate 23 de locuinte, 33 anexe gospodaresti, 135 curti, 77 beciuri si subsoluri, iar 9 copaci au fost doborati din cauza vantului puternic.

Totodata, au fost avariate 16 autovehicule, 12 poduri si podete, iar 3 drumuri judetene au fost blocate temporar de aluviuni.

In comuna Vaideeni din judetul Valcea, din cauza precipitatiilor abundente, raul Luncavat a revarsat, fiind inundate mai multe gospodarii si autoturisme. Pompierii militari au actionat cu motopompe pentru evacuarea apei, dar si pentru salvarea animalelor aflate in pericol. Avand in vedere ca mai multe fantani au fost afectate, in cursul serii trecute, autoritatile locale au distribuit apa potabila populatiei din localitate.


Efecte ale vremii nefavorabile au fost inregistrate si in localitatea Novaci din judetul Gorj, unde au fost inundate mai multe locuinte si beciuri din cauza revarsarii paraului Baltata, fiind necesara interventia cu motopompele pentru evacuarea apei.

Interventii punctuale ale pompierilor au avut loc in Capitala si in judetele Alba, Arad, Bistrita-Nasaud, Caras-Severin, Cluj, Dambovita, Harghita, Ialomita, Mures, Timis si Suceava, pentru inlaturarea urmarilor ploilor cu aspect torential cazute in ultima perioada.

Salvatorii militari au actionat cu motopompe si autospeciale pentru evacuarea apei, accesorii de descarcerare pentru degajarea arborilor, dar si cu autospeciale de transport si camioane.

La aceasta ora, nu mai sunt situatii de urgenta cauzate de vremea rea care sa impuna interventia operativa a echipajelor ISU.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1154 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006783 (s)