News Flash:

Furtuna devastatoare la Galati! 22 de persoane, transportate la spital cu traumatisme! Sute de copaci, cazuti peste case, masini ori retele electrice

26 Iulie 2017
978 Vizualizari | 0 Comentarii
copac masina
Douazeci si doua de persoane au ajuns la spital cu traumatisme, in urma furtunii care a avut loc marti seara in Galati, arata bilantul ISU, un barbat fiind in stare grava. Sute de copaci au fost smulsi de vijelie si au fost doborati peste autoturisme si locuinte.
"La Galati au ajuns la spital 22 de persoane cu diferite traumatisme. In prezent, un singur caz mai este considerat de cod rosu, este vorba despre un tanar de 30 de ani din Vanatori peste care a cazut un copac. El are traumatisme la nivelul bazinului. Ceilalti raniti sunt in stare buna, au traumatisme", a declarat purtatorul de cuvant al ISU Galati, Eugen Chirita.
Potrivit acestuia, sute de copaci au fost doborati de rafalele puternice, iar crengile rupte sau copacii smulsi din radacini au cazut peste masini, case si retele electrice.
"Sute de copaci au fost rupti de vant. Au fost avariate 30 de autoturisme. Sute de copaci au cazut in oras si in judet,  opt localitati au ramas fara curent. In ceea ce priveste reteaua rutiera, pe mai multe drumuri nationale, judetene si in interiorul orasului s-a circulat cu greutate din cauza resturilor de pe carosabil", a mai spus Eugen Chirita.
Sute de galateni din diferite zone au ramas peste noapte fara curent electric, iar miercuri dimineata inca se lucra la retelele electrice.
"La ora 7.00, mai erau afectate 14 linii electrice aeriene de medie tensiune (5 total si 9 partial),174 posturi de transformare, care alimenteaza aproximativ 1.000 de consumatori. Pana la aceasta ora au fost depistati opt stalpi de medie tensiune rupti. Sucursala Galati a suplimentat specialistii din teren. Sunt acum peste 60 de angajati ai Sucursalei de Distributie, ajutati de colegii din cadrul Agentiei de Intretinere Servicii Energetice, care actioneaza, organizati in 22 de echipe, pentru remedierea defectiunilor aparute. Au fost remediate defectiunile din reteaua de inalta tensiune si o parte dintre cele din reteaua de medie tensiune. In acest moment echipele se concentreaza pe reteaua de joasa tensiune, in vederea alimentarii tuturor consumatorilor. Interventiile se desfasoara insa destul de greu din cauza copacilor si crengilor cazute in retea", se arata intr-un comunicat de presa transmis miercuri dimineata de SDEE Galati. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1134 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005455 (s)