News Flash:

Frunzele de gutui au beneficii miraculoase pentru sanatate

17 Septembrie 2018
1319 Vizualizari | 0 Comentarii

Gutuile, pline de vitamine si minerale, fortifica organismul si actioneaza ca un puternic antioxidant. Cu ajutorul lor poti alunga rapid primele simptome de raceala.

Cu un continut ridicat de apa (70-72%), zaharuri (6-13%), vitamine (A, B, PP) si minerale (calciu, fier, fosfor, potasiu), gutuile aduc beneficii sanatatii daca sunt consumate ca atare, sub forma de remedii naturiste, fie folosite la prepararea deserturilor.

Gutuile au grija de sanatatea digestiva, de problemele respiratorii, dar si de arsuri sau eczeme.

Toate partile componente ale gutuiului se folosesc in scopuri terapeutice: frunzele, fructele, samburii, cotorul fructului si chiar scoarta de pe crengutele tinere ale gutuiului.

Frunzele de gutui contin acizi organici, dintre care acidul quinic are cea mai mare concentratie (aproximativ 72%), fiind urmat de acizii citric (circa 13%), oxalic, malic, fumaric si shikimic. In aceste frunze se mai gasesc numerosi alti compusi fitochimici cu actiune antioxidanta si antiinflamatorie dovedita, precum quercetina si rutinul.

Beneficiile ceaiului din frunze de gutui:
– trateaza afectiunile ficatului si pancreasului: Datorita numeroaselor vitamine continute in frunzele de gutui, acestea se folosesc sub forma de infuzie si pentru starile de nervozitate, depresie, agitatie, insomnie. Frunzele de gutui au efecte sedative, iar substantele prezente in frunze si fruct sunt antidepresive.
– trateaza hipertensiunea arteriala si regleaza glicemia: Diabetul zaharat este o alta boala ce poate fi tinuta sub control prin infuzia de ceai de frunze de gutui. O lingura de frunze de gutui la o cana de apa fiarta, portionata in trei este suficient.
– excelent remediu pentru raceli, gripe si infectii gastro-intestinale: Ceaiul din frunze de gutui este remediu excelent impotriva matretii si se foloseste cu incredere pentru intarirea firului de par si hranirea lui.


gutuile vitamine minerale fortifica organismul antioxidant
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1145 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005877 (s)