News Flash:

FRUCTUL MINUNE care iti curata arterele inimii si lupta cu cancerul

12 Decembrie 2015
6048 Vizualizari | 1 Comentarii
arterele
Mai dulceag decat grapefruitul, dar tot la fel de sarac in caloriipomelo are nenumarate proprietati curative si este recomandat mai ales celor care auprobleme cu greutatea.

Mai inainte de toate, insa, este delicios la gust. Poate fi consumat pe post degustare, dimineata, dar si sub forma de suc, adaugat in ceai, salate si marinate, pentru aroma sa acrisoara. Pomelo are 0% grasimi si doar 36 de calorii pe suta de grame, ceea ce il plaseaza in topul alimentelor de slabit.

Interesant este ca, in anii 30’, dieta cu pomelo era populara printre vedetele de la Hollywood, datorita unei enzime din componenta sa care topeste grasimile. Pomelo, ca si grapefruitul, este bogat in fibre, asigurand 8% din necesarul zilnic, iar acestea nu doar ca ajuta la buna functionare a colonului, dar ofera si o senzatie de satietate.

„La fel ca si grapefruitul, pomelo este sarac in calorii, asa ca poate fi consumat si de cei care au probleme cu greutatea. Recomand sa consumati fructele intregi deoarece sucurile de fructe nu contin fibre”, spune prof. Nicolae Hancu, presedinte de onoare al Federatiei de Diabet Nutritie si Boli Metabolice, potrivit evz.ro.
Citricele sunt cunoscute pentru rezervele de vitamina C, iar pomelo nu face exceptie. Printre altele, vitamina C lupta cu infectiile si previne atacul de cord. Acest fruct este deosebit de important si pentru inima, fiindca regleaza cu succes presiunea sanguina si curata vasele de sange de grasime. La toate acestea se adauga puterea de a lupta cu cancerul, coaja unui pomelo fiind plina de bioflavonoizi. Aceste substante reduc riscul de cancer pancreatic, intenstinal si de san. Ca fapt divers, fructul ajuta in caz de mahmureala, cred filipinezii, iar chinezii il folosesc pentru a trata tusea, raul de miscare si indigestia.

„Citricele sunt extrem de sanatoase, contin vitamina C, antioxidanti si au un bun echilibru caloric. La fel de sanatoase sunt si merele, perele, bananele, fructele uscate, nucile si alunele. Puteti manca, de exemplu, dimineata o banana, la pranz un mar si seara o portocala”, completeaza prof. Nicolae Hancu.

 


grapefruitul calorii pomelo proprietati curative probleme gustare suc
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1124 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004992 (s)