News Flash:

France Presse: Alegerile din Romania, primul test pentru clasa politica dupa incendiul din Colectiv

5 Iunie 2016
1024 Vizualizari | 0 Comentarii
sectie de vot
Peste 18 milioane de romani sunt asteptati la urne duminica pentru a-si desemna primarii si consilierii locali, alegerile fiind marcate de dosare de coruptie care ii vizeaza pe candidati sau pe fosti edili si constituind primul test pentru clasa politica dupa incendiul din Colectiv, sustine AFP.
La Bucuresti, primaria este in prezent condusa de un interimar, intrucat fostul primar, Sorin Oprescu, este urmarit penal intr-un dosar de luare de mita. Cinci din cei sase primari ai sectoarelor Capitalei sunt, de asemenea, acuzati in diverse dosare, informeaza L'Orient le Jour, citand AFP.
In pofida problemelor lor judiciare, numerosi candidati din tara se prezinta duminica in fata alegatorilor, considera Agentia France-Presse.
"Vedem inca o data ca la 26 ani de la inlaturarea de la putere a lui Nicolae Ceausescu inca nu avem nivelul de cultura civica necesar pentru pune presiune pe acei candidati astfel incat ei sa nu isi mai depuna candidatura", a declarat pentru AFP, analistul politic Radu Magdin.
Acest vot constituie primul test pentru clasa politica a tarii dupa incendiul din clubul Colectiv din Bucuresti care a socat tara si care a condus la caderea Guvernului social-democrat (PSD) al lui Victor Ponta, sustine AFP. Tara este in prezent condusa de un Executiv format din tehnocrati.
Potrivit lui Magdin, PSD are mari sanse de a castiga in mare parte acest scrutin local, "ceea ce va trimite o unda de soc liberalilor si dreptei inaintea alegerilor legislative din toamna".
In cursa pentru primaria Capitalei, sondajele de opinie o prezinta castigatoare pe Gabriela Firea, candidata aliantei PSD-UNPR.
Birourile de vot s-au deschis la ora locala 07.00 si se vor inchide la ora 21.00.
Primele rezultate oficiale vor fi anuntate luni, potrivit Biroului Electoral Central, mai informeaza AFP.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1152 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004929 (s)