News Flash:

FOTO-VIDEO / Transrarau - Drumul Comorilor, un nou drum montan spectaculos inaugurat in Romania

16 Septembrie 2014
7606 Vizualizari | 0 Comentarii
Transrarau
Unul dintre cele mai importante drumuri turistice din muntii Moldovei, care face legatura dintre Valea Bistritei, de la Chiril si Valea Moldovei, la Pojorata, a fost deschis in urma cu cateva zile.
Drumul care strabate Masivul Rarau va fi denumita Transrarau - Drumul Comorilor. In ultima etapa a fost refacuta o portiune de aproximativ 10 kilometri, drumul care face legatura dintre satul Chiril si cabana Rarau. 
De altfel, pe acest drum se putea merge doar cu masina de teren si nu a mai fost ingrijit din anii `80. 
„Este un drum pe care noi vrem sa il denumim generic Transrarau – Drumul Comorilor, fiind legat de zona de munte, Pietrele Doamnei, de comorile care sunt si in plan natural, avand in vedere ca aici sunt foarte multe resurse naturale, dar si de oamenii din aceste locuri”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Suceava, Catalin Nichifor. 
Pe aceasta portiune, de la Chiril pana la cabana, se va circula cu maxim 30 km/h si nu vor avea voie masinile mari.
Muntii Rarau sunt printre cei mai pitoresti din zona Moldovei. 
Unul dintre principalele puncte de atractie sunt Pietrele Doamnei. „In alte locuri pot fi munti mult mai mari sau fluvii mai puternice, marea sau oceanul, aici Raraul reprezinta dimensiunea fundamentala a lumii, latura cosmica a vietii si a istoriei”, nota scriitorul Geo Bogza in una dintre cartile sale. 
Una dintre legende spune ca in 1541, domnitorul Petru Rares si-ar fi gasit un loc in muntii Rarau pentru a-si adaposti familia si o parte de avere de hoardele de tatari. 
Urmariti de cotropitori, doamna Elena, sotia lui Petru Rares si fiul acestora s-ar fi refugiat intr-o pestera sa se roage, iar stanci uriase s-ar fi desprins si ar fi cazut peste locul in care se afla averea, ingropandu-i si pe hoti.
In galeria de mai jos va oferim o serie de imagini cu peisajele pitoresti care pot fi descoperite mergand pe Transrarau. sursa: ro.stiri.yahoo.com

Galerie Foto

Transrarau2

Galerie Video


masivul rarau
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1236 (s) | 34 queries | Mysql time :0.043200 (s)