News Flash:

Fostul sef al Loteriei, sub control judiciar. Seful Serviciului Achizitii a fost arestat preventiv

18 Septembrie 2016
1103 Vizualizari | 0 Comentarii
gheorghe benea
Fostul sef al Loteriei Romane, Gheorghe Benea, a fost pus subcontrol judiciar, in timp ce Ovidiu Ripanu, seful Serviciu Achizitii in cadrul Loteriei, a fost arestat preventiv, informeaza B1 TV. Intre timp, au aparut interceptari-bomba la Loterie. Ovidiu Ripanu il asigura pe dealer-ul auto Virgil Nicolae Sorescu ca, in schimbul a 1,5 milioane de lei si patru masini de lux, ii „rezolva pe toti din conducere".

Referatul procurorilor arata ca Ripanu promitea castigarea „cu dedicatie" a licitatiei pentru innoirea parcului auto.

"Suspectul Ripanu Ovidiu a initiat o discutie in care a facut referire la faptul ca CNLR are foarte multi bani prevazuti in buget si ca trebuie cheltuiti, folosind urmatoarea exprimare: 'Loteria sta pe un munte de bani si trebuie cheltuiti'", se arata in interceptarile DNA.

Pentru a-i castiga increderea, Ripanu i-a vorbit dealer-ului auto Virgil Nicolae Sorescu despre metodele pe care le folosea in actiunile de achizitii de la alte societati cu capital de stat:

”Ripanu a pretins remiterea sumei de 1.500.000 de lei si patru autovehicule noi, un Cadillac, un BMW seria 3 Coupe, un Opel Astra si un Hummer, lasand sa se inteleaga ca banii si autovehiculele sunt si pentru alte persoane din conducerea Loteriei Romane. Pentru a fi credibil, Ripan i-a transmis interlocutorului sau: "Ii rezolv pe toti din conducere!'”.

Acestea nu sunt singurele informatii care apar in referatul prin care procurorii DNA au cerut arestarea preventiva a lui Ovidiu Ripanu si a lui Gheorghe Benea, fost director general al CNLR.

Dosarul se refera la incheierea unui contract in valoare de 13 milioane de lei intre Loteria Romana si un dealer auto si viza inlocuirea parcului auto al companiei de stat prin cumpararea a 182 de autovehicule in sistem buy-back.

Procedura de achizitie a fost initiata de conducerea de la acea vreme a companiei: directorul general, Gheorghe Benea, directorul executiv, Remus Lazareanu, si seful de la achizitii, Ovidiu Riparu.

Potrivit procurorilor anticoruptie, licitatia de acordare a contractului a fost trucata, iar firma in cauza a vandut Loteriei Romane autoturisme la un pret substantial mai mare decat pretul pietei. Prejudiciul adus a fost estimat la peste 2,3 milioane. 

gheorghe benea control judiciar ovidiu ripanu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1134 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006902 (s)