News Flash:

Fostul sef al CJAS Timis, trimis in judecata pentru conflict de interese si spalare de bani

22 Noiembrie 2015
641 Vizualizari | 1 Comentarii
cjas timis
Fostul sef al Casei de Asigarari de Sanatate Timis Cristian Careba si alte trei persoane au fost trimisi in judecata, sub control judiciar, intre altele, pentru conflict de interese, spalare de bani si inselaciune, intr-un caz privind incheierea unor contracte de furnizare de servicii medicale.
Potrivit unui comunicat de vineri al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, procurorii au dispus trimiterea in judecata, sub control judiciar, a patru persoane, printre care si fostul sef al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Timis Cristian Calin Careba, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Astfel, au fost trimisi in judecata Calin Cristian Careba, acuzat de conflict de interese, conflict de interese in forma continuata, complicitate la inselaciune in forma continuata si spalare de bani in forma continuata, Eugenia Diana Nicoara, pentru inselaciune in forma continuata si participatie improprie la fals in inscrisuri sub semnatura privata, precum si Gratiela Los si Laura Mihaela Marian pentru fals intelectual si uz de fals.
Procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sustin ca, in perioada decembrie 2009 - iunie 2012, in calitate de presedinte al CJAS Timis, cu atributii de incheiere a contractelor de furnizare de servicii medicale, Careba a participat la incheierea de catre institutia pe care o conducea a contractelor de furnizare servicii medicale cu mai multe spitale si a semnat contractele si actele aditionale aferente, desi atat in perioada anterioara dobandirii functiei, cat si in perioada detinerii acesteia, prin intermediul unei societati pe care o controla si o administra - SC S.N. SRL - realiza foloase materiale ca urmare a incheierii cu aceiasi furnizori de servicii medicale de contracte de prestari servicii in domeniul IT.
De asemenea, in martie 2014, o echipa a Casei Nationale de Sanatate, al carei coordonator era Careba, a facut un control la furnizorul de servicii medicale SC S.C. SRL, societate cu care fostul sef al CJAS Timis se afla in relatii comerciale si din partea careia beneficia de foloase materiale. Procurorii sustin ca acesta a intocmit un proces-verbal de constatare in care se arata respectarea de catre furnizor a obligatiilor prevazute in contractul de furnizare servicii medicale spitalicesti incheiat cu CJAS Timis, "ceea ce a avut drept consecinta obtinerea, indirect, a unui folos patrimonial de catre SC S.C. SRL, intrucat, in situatia constatarii realitatii, respectiv a incalcarii obligatiilor prevazute in contractul de furnizare servicii medicale spitalicesti, furnizorul ar fi fost supus unor sanctiuni pecuniare, respectiv retinerea unei sume calculata prin aplicarea unui procent de 1% la valoarea de contract aferenta lunii verificate".
Totodata, arata procurorii, in perioada ianuarie 2010 - aprilie 2014, Careba a manifestat o atitudine de protejare a SC S. SRL si SC S.C. SRL, societati administrate de Eugenia Diana Nicoara, astfel incat la controale sa nu fie descoperite aspectele neconforme realitatii, ceea ce a ajutat-o pe Nicoara sa induca in eroare Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Timis, prin prezentarea pentru decontare a unor servicii medicale fictiv prestate de catre cele doua societati.
"In acest context, la data de 18.06.2014, in cadrul unei actiuni de control efectuat la SC S.C. SRL, ce avea ca obiectiv stabilirea, prin efectuarea de verificari in teren, a realitatii efectuarii serviciilor medicale raportate si decontate de CJAS Timis, afland ca deplasarile in teren au evidentiat mai multe situatii de pacienti fictivi, inculpatul Careba Calin Cristian a dispus finalizarea controlului la aceeasi data. Ca urmare, Gratiela Los si Laura Mihaela Marian, in calitate de membre ale echipei de control, au intocmit un proces-verbal de constatare in care au omis sa consemneze ca au fost identificate mai multe situatii de pacienti fictivi", se arata in comunicatul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Oportunitate!  | #1191
Căutăm colaboratori dornici să se implice într-un proiect ce vizează piața de carte. Vei avea posibilitatea să câștigi până la 300 euro lunar printr-o activitate desfășurată acasă, pe calculator. Ai nevoie de conexiune la internet și cunoștințe minime operare PC. Se oferă instruire gratuită sub forma unor lecții trimise prin mail. Plata câștigurilor realizate este garantată prin contract legal de comision. Cere mai multe detalii la adresa de email: nicufarcas@gmail.com
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1187 (s) | 23 queries | Mysql time :0.034281 (s)