News Flash:

Fostul sef al CJ Arad, Nicolae Iotcu, trimis in judecata pentru trafic de influenta

15 August 2015
560 Vizualizari | 0 Comentarii
Nicolae Iotcu
Procurorii DNA au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest a lui Nicolae Iotcu, presedintele suspendat al CJ Arad, pentru trafic de influenta. Totodata, DNA a decis cercetarea in stare de libertate a lui Adrian Nedelciu, director executiv al Directiei Tehnice Investitii din cadrul Consiliului Judetean Arad, tot pentru trafic de influenta, si a lui Alin Mircea Patrascu, administrator al unei societati comerciale, la data faptelor, care este acuzat de doua infractiuni de cumparare de influenta.
Potrivit rechizitoriului procurorilor DNA, "in cursul anului 2012, Iotcu Petru Nicolae, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Arad, a pretins de la inculpatul Patrascu Alin Mircea, administrator al unei societati comerciale, suma de 40.000 de euro, pentru a-si exercita influenta in cadrul procedurii organizate la nivelul Consiliului Judetean Arad, pentru atribuirea preferentiala a unui contract de achizitie publica privind "Furnizarea in leasing de echipamente medicale pentru dotarea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Arad", in valoare de 1.600.000 de euro.
In aceeasi perioada si in acelasi scop, Nedelciu Adrian, in calitate de director executiv al Directiei Tehnice Investitii in cadrul Consiliului Judetean Arad, a acceptat promisiunea remiterii de catre inculpatul Patrascu Alin Mircea a unor sume de bani pentru a determina functionari din subordine sa atribuie preferential contractul respectiv.
Astfel, Iotcu Petru Nicolae si Nedelciu Adrian au solicitat si au determinat functionari din subordine sa intocmeasca un caiet de sarcini preferential si au stabilit prin dispozitie comisia de evaluare a ofertelor depuse, influentand pe membrii comisiei, astfel incat acestia sa stabileasca ca si castigator al procedurii societatea mentionata anterior in asociere cu o alta firma.
Urmare a acestei influente exercitate, contractul respectiv a fost castigat in luna octombrie 2014 de catre asocierea formata din cele doua societati.
La data de 22 iulie 2015 Iotcu Petru Nicolae a primit printr-un intermediar, de la Patrascu Alin Mircea, suma de 35.000 lei, iar inculpatul Nedelciu Adrian a primit prin intermediul aceluiasi intermediar suma de 10.000 de lei, pentru ajutorul si sprijinul dat in atribuirea contractului respectiv, scrie ziuadevest.ro.
La data de 24 iulie 2015 inculpatul Iotcu Petru Nicolae a primit de la inculpatul Patrascu Alin Mircea, prin intermediul aceluiasi intermediar, suma de 10.000 euro, urmand ca in cursul lunii august 2015, inculpatului sa-i fie remisa si diferenta de 20.000 de euro din suma totala pretinsa, pentru ajutorul si sprijinul dat in atribuirea contractului.
Cu ocazia remiterii sumei de 10.000 euro, Iotcu Petru Nicolae a fost prins in flagrant de catre procurorii anticoruptie, asupra sa fiind gasita suma respectiva de bani.
In cauza, procurorii au dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului asupra sumelor de bani gasite asupra celor trei inculpati, dupa cum urmeaza:
- suma de 21.800 de euro, gasita asupra inculpatului Iotcu Petru Nicolae, 
- suma de 10.000 de lei, gasita asupra inculpatului Nedelciu Adrian si 
- suma de 21.000 de euro, gasita asupra inculpatului Patrascu Alin Mircea", se arata in motivarea procurorilor.

procurorii dna nicolae iotcu cj arad
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1193 (s) | 23 queries | Mysql time :0.037605 (s)