News Flash:

Fostul primar din Tormac, suspectat de evaziune fiscala

6 Noiembrie 2014
1237 Vizualizari | 0 Comentarii
Aurel Baran
 Smecherie financiara descoperita de politistii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din Timis. Oamenii legii au descins la locuinta fostului primar din Tormac si a fiicei lui, dupa ce au aflat ca cei doi ar fi facut sa dispara 750.000  de lei din banii publici.
Ilegalitatea a fost descoperita, in prima faza, de cei de la Curtea de Conturi iar mai apoi politistii de la Economic au demarat o investigatie. Fostul primar al comunei Tormac, Aurel Baran, dar si fiica lui, si-ar fi insusit 750.000 de lei din conturile primariei.
„Din cercetari a reiesit ca in perioada 2008-2010, administratorul unei societati comerciale ar fi beneficiat de anumite sume de bani in baza unui contract de prestari servicii incheiat cu o institutie publica, in vederea efectuarii mai multor lucrari de utilitate publica. Pe numele societatii respective au fost emise 11 facturi fiscale reprezentand livrari de materiale si prestari servicii, care in realitate nu au existat. Prejudiciul creat prin comiterea faptelor infractionale se ridica la aproape 750.000 de lei”, povestesc politistii timiseni, scrie tion.ro.
Fostul primar si fiica lui sunt acuzati de abuz in serviciu si evaziune fiscala.
„In cauza, cercetarile continua sub aspectul savarsirii infractiunilor de refuzul unei persoane de a prezenta organelor competente, dupa ce a fost somata de 3 ori, documentele legale si bunurile din patrimoniu, in scopul impiedicarii verificarilor financiare, fiscale sau vamale, ascunderea bunului sau a sursei impozabile sau taxabile, omisiunea, in tot sau in parte, a evidentierii in actele contabile ori in alte documente legale, a operatiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate si abuz in serviciu”, povestesc oamenii legii.

smecherie financiara tormac aurel baran
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1194 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008770 (s)