News Flash:

Fostul primar al Sectorului 3, Liviu Negoita, audiat la DNA

26 Februarie 2016
1193 Vizualizari | 0 Comentarii
dna1
Fostul primar al Sectorului 3, Liviu Negoita, este audiat de procurorii DNA intr-un dosar care vizeaza constructia unui bloc intr-o zona protejata istoric, dosar in care au dat declaratii si secretarul primariei, Marius Mihaita, dar si arhitectul sef, Stefan Calin.
Liviu Negoita, fostul primar al Sectorului 3, a ajuns la sediul DNA, vineri, pentru a fi audiat intr-un dosar care vizeaza constructia unui bloc intr-o zona protejata istoric.
Cauza a fost deschisa la sesizarea Asociatiei „Salvati Bucurestiul”, condusa de NNicusor Dan care a precizat pentru MEDIAFAX ca „plangerea a fost depusa in toamna anului 2014 la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 3 si, din cauza ca Liviu Negoita, unul dintre cei vizati, este avocat, plangerea a fost trimisa la Pachetul Curtii de Apel Bucuresti. Initial, Parchetul a zis ca noi am facut tarziu plangerea si a clasat-o. Noi am atacat la Curtea de Apel Bucuresti si am castigat. Dosarul s-a intors in urma cu cinci, sase luni la Parchetul Curtii de Apel si de aici a fost trimis la DNA in urma cu trei luni”.
Nicusor Dan a mai spus ca plangerea este indreptata impotriva fostului primar al Sectorului 3, Liviu Negoita, si a altor doi fosti si actuali angajati ai institutiei, Marius Mihaita, secretar, si arhitectul sef, Stefan Calin Dumitrascu. Ambii au fost audiati vineri de procurorii DNA.
„Acuzatiile sunt de abuz in serviciu si, in subsidiar, de distrugere. Este vorba de o constructie pentru care ei au dat patru autorizatii de construire succesive. Constructia e in Calea Dudesti, nr 94. Au dat autorizatii pentru cinci etaje, pentru sapte etaje, pentru opt etaje si pentru noua etaje. Dar, de fapt, s-au construit zece etaje. Problema pentru care noi am facut plangerea penala a fost ca tribunalul deja se pronuntase pe nelegalitatea constructiilor de cinci si sapte etaje sustinand ca sunt prea inalte fata de regimul de inaltime al zonei. La trei zile dupa decizie au dat aviz pentru noua etaje. Este zona de protectie a unui monument istoric, fiind la distanta mica de o casa monument istoric”, a declarat Nicusor Dan pentru MEDIAFAX.

liviu negoita marius mihaita
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1187 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006310 (s)