News Flash:

Fostul primar al comunei aradene Vinga, Lucian-Viorel Stoicu, trimis in judecata

17 Iunie 2016
1399 Vizualizari | 0 Comentarii
Lucian Viorel Stoicu
Fostul primar al comunei Vinga, Lucian-Viorel Stoicu, a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie. 

Anchetatorii sustin ca Stoicu, care a candidat si la alegerile locale din acest an, dar s-a clasat al doilea, se face vinovat de trei infractiuni, respectiv de folosirea sau prezentarea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, fapt ce are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene; fals in declaratii; fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata. 
Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii DNA, inculpatul Stoicu Lucian - Viorel a depus la data de 14 mai 2013, la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura Arad, mai multe documente in fals, in scopul de a obtine in mod injust sume de bani in cadrul schemei unice de sprijin pe suprafata, pentru o suprafata de 46,71 ha teren agricol, pe care in realitate nu il detinea. 
Urmare a acestor demersuri, inculpatul Stoicu Lucian - Viorel a incasat nelegal suma de 25.901,18 lei, cu titlu de plati pentru schemele de sprijin pe suprafata - SAPS, alocata din Fondul European Garantare Agricola - FEGA, si suma de 4.119,14 lei, alocata de la Bugetul National, cu titlu de plati nationale directe complementare - PNDC 1 (culturi in teren arabil), APIA constituindu-se parte civila in cauza, cu suma totala de 30.021, 32 lei. 
Procurorii DNA au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a lui Lucian-Viorel Stoicu. Totodata, in vederea recuperarii prejudiciului, DNA a pus sechestru asigurator pe un imobil care ii apartine inculpatului Lucian Stoicu. 
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Arad. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1137 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006524 (s)