News Flash:

Fostul ministru al Apararii Corneliu Dobritoiu, condamnat la un an de inchisoare cu suspendare

23 Martie 2015
1202 Vizualizari | 0 Comentarii
Fostul ministru al Apararii Corneliu Dobritoiu a fost condamnat, luni, de ICCJ, la un an de inchisoare cu suspendare, Francisc Radici a primit o pedeapsa de doi ani, doua luni si 20 de zile de inchisoare, iar Floarea Serban si Traian Pigui au fost achitati, in dosarul "Case pentru generali".
Corneliu Dobritoiu a primit o pedeapsa de un an de inchisoare pentru participatie improprie la abuz in serviciu si doua luni pentru participatie improprie la fals intelectual. Pedepsele au fost contopite, iar fostul ministru al Apararii a fost condamnat, in final, la un an de inchisoare. Instanta a dispus suspendarea pedepsei pe o perioada de incercare de trei ani.
In cazul lui Francis Radici, instanta a decis condamnarea la doi ani de inchisoare pentru participatie improprie la abuz in serviciu si opt luni de inchisoare pentru participatie improprie la fals intelectual. Dupa contopirea pedepselor, ICCJ a mentinut condamnarea cea mai grea, la care instanta a adaugat un spor de doua luni si 20 de zile. In final, judecatorii au dispus suspendarea executarii pedepsei de doi ani, doua luni si 20 de zile de inchisoare, pe o perioada de trei ani. Generalul Radici a fost achitat pentru participatie improprie la abuz in serviciu.
In ceea ce il priveste pe Constantin Nastase, instanta a stabilit o pedeapsa de doi ani de inchisoare pentru participatie improprie la abuz in serviciu si opt luni pentru participatie improprie la fals intelectual. Pedepsele au fost contopite, iar dupa aplicarea unui spor a rezultat o pedeapsa de doi ani, doua luni si 20 de zile de inchisoare, care a fost suspendata pe un termen de incercare de trei ani.
Instanta a dispus ca Radici si Nastase sa nu paraseasca tara fara sa informeze organele judiciare, iar in termenul de supraveghere ei trebuie sa execute o munca neremunerata, timp de 60 de zile, la Amenajare Edilitara si Salubrizare SA sau la Centrul de plasament Ciresarii, din Capitala.
Sergiu Tudor Medar a fost condamnat la un an de inchisoare pentru participatie improprie la abuz in serviciu si doua luni de inchisoare pentru participatie improprie la fals intelectual. ICCJ a contopit cele doua pedepse, urmand ca el sa execute un an de inchisoare cu suspendare, pe un termen de incercare de trei ani.
Instanta suprema l-a achitat pe Traian Pigui pentru infractiunile de abuz in serviciu si participatie improprie la fals intelectual.
Floarea Serban a fost achitata pentru participatie improprie la abuz in serviciu si fals intelectual.
Gheorghe Rotaru a primit o pedeapsa de un an si sase luni pentru participatie improprie la fals intelectual si doua luni de inchisoare pentru participatie improprie la abuz in serviciu. In urma contopirii, instanta a decis sa suspende pedeapsa de un an si sase luni pe un termen de incercare de trei ani si sase luni.
ICCJ a mai dispus condamnarea lui Gheorghe Gonciaruc la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare, a lui Ionel Vizitiu la un an de inchisoare cu suspendare, a lui Corneliu Duta la un an si doua luni de inchisoare cu suspendare, precum si a Mihaelei Matei la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare.
Fostul ministru al Apararii Corneliu Dobritoiu si alti zece generali si colonei, persoane care au detinut functii de conducere in MApN la data faptelor, au fost trimisi in judecata de DNA, in septembrie 2013, pentru cumpararea unor locuinte de serviciu, la un pret subventionat, in baza unor declaratii false. Mediafax.ro

corneliu dobritoiu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1222 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005001 (s)