News Flash:

Fostul director al Minei Petrila, Aurelian Necula, a fost eliberat conditionat din inchisoare

16 Septembrie 2016
1093 Vizualizari | 0 Comentarii
Aurelian Necula
Fostul director al Minei Petrila, Aurelian Necula, condamnat la sase ani de inchisoare dupa dubla explozie care a avut loc in subteranul exploatarii miniere in anul 2008, a fost eliberat conditionat in urma sentintei definitive a Tribunalului Hunedoara
Barbatul a contestat la Judecatoria Deva si apoi la Tribunalul Hunedoara pedeapsa pe care a primit-o in anul 2010, in urma deflagratiilor care s-au soldat cu moartea a 13 mineri si ranirea altor 15 persoane. 
'Instanta a dispus desfiintarea integrala a sentintei penale atacata si, rejudecand, a admis propunerea comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Barcea Mare. Instanta a dispus liberarea conditionata a condamnatului Necula Aurelian de sub puterea mandatului de executare a pedepsei inchisorii emis de Judecatoria Targu Jiu', a declarat, pentru AGERPRES, Ildiko Glaman, purtatorul de cuvant al Tribunalului Hunedoara. 
In calitate de director al Minei Petrila, Aurelian Necula a fost condamnat initial de Judecatoria Targu Jiu, in anul 2010, pentru ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa si alte infractiuni pe linia protectiei muncii. Alaturi de el au mai primit pedepse de patru ani inchisoare cu executare fostul inginer sef cu securitatea miniera, Gheorghe Rosu, si fostul sef al statiei de salvare miniera, Dan Ungur. 
Aurelian Necula era inchis in Penitenciarul Barcea Mare, de langa Deva, si a contestat, la Judecatoria Deva, pedeapsa primita. Instanta i-a respins solicitarea in urma cu o luna, dar barbatul a atacat decizia la Tribunalul Hunedoara, unde a avut castig de cauza. 
Pe 15 noiembrie 2008, doua explozii produse la interval de cateva ore intr-un abataj al Exploatarii Miniere Petrila, la peste 1.000 de metri adancime, s-au soldat cu 13 morti si 15 raniti. In prima explozie au decedat opt mineri, dupa care echipa de salvatori mineri care a coborat in mina a fost surprinsa de o a doua deflagratie, in urma careia au murit cinci oameni, iar altii au fost raniti. 
Specialistii au concluzionat ca deflagratiile au fost cauzate de acumularea de gaz metan in exces. 
Dupa cele doua explozii, activitatea la Mina Petrila s-a redus in fiecare an, in prezent exploatarea fiind inchisa din octombrie 2015. AGERPRES

tribunalului hunedoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1313 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007108 (s)