News Flash:

Fostul administrator al cimitirului de pe Sirianu a dat o gaura de 5,6 milioane de euro in bugetul Primariei Timisoara

9 August 2014
584 Vizualizari | 0 Comentarii
Viceprimarul Traian Stoia sustine ca fostul administrator al cimitirului de pe strada Rusu Sirianu a lasat o gaura in bugetul Primariei Timisoara de aproximativ 5,6 milioane de euro. Acest lucru ar fi fost posibil, potrivit edilului, deoarece firma care a concesionat cimitirul nu si-a platit redeventa, iar angajatii primariei nu s-au chinuit sa recupereze datoriile timp de opt ani.
Stoia sustine ca, potrivit unui raport al Curtii de Conturi, in perioada 2004-2012, firma Cosimpex SRL, care concesionase cimitirul de pe strada Rusu Sirianu, nu a platit redeventele si nici penalitatile ce decurgeau din neplata datoriilor, cauzand un prejudiciu Primariei Timisoara de 25 de milioane de lei (aproximativ 5,6 milioane de euro).
In opinia viceprimarului, interesant este ca in perioada respectiva in Primaria Timisoara functiona un birou de recuperari ale creantelor, format din noua persoane, insa acestea nu au reusit sa recupereze datoriile de la concesionarul cimitirului.
Stoia mai spune ca a fost posibil sa se ajunga la aceasta datorie deoarece Primaria Timisoara nu a putut sa rezilieze contractul cu firma concesionara in momentul in care nu au mai fost platite redeventele, prevederile acestuia fiind de asa natura incat decizia a trebuit sa fie luata de instantele de judecata. Iar pana la decizia finala a instantei au trecut ani buni, timp in care datoriile si penalitatile s-au strans.
Mai mult, viceprimarul spune ca municipalitatea timisoreana nici nu va vedea vreodata acesti bani, deoarece firma a intrat in insolventa, scrie Tion.ro.
„La ora actuala, dupa procese consecutive, firma e in insolventa si in patrimoniul ei e o carcasa de Dacie si vreo 90 de bani in cont. Nu cred ca se vor mai recupera acesti bani”, mai spune Stoia.
Pentru ca aceasta situatie sa nu se mai repete, Primaria Timisoara a introdus mai multe clauze noi in contractele pe care le incheie cu concesionarii cimitirelor din oras. Una dintre acestea stipuleaza ca aceste firme sunt obligate acum sa achite redeventele in avans, iar o alta ca Primaria Timisoara are dreptul de reziliere a acestor contracte in cazul in care datoriile incep sa se adune, fara sa mai trebuiasca sa se apeleze la instantele de judecata.

rusu sirianu primariei timisoara stoia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1088 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012965 (s)