News Flash:

Fost director la ANAF, sub control judiciar

6 Decembrie 2016
968 Vizualizari | 0 Comentarii
finante1 1
Dan Stroe, fost director in cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, suspect in dosarul in care Sorin Blejnar este arestat preventiv pentru trafic de influenta, a fost plasat sub control judiciar de DNA Ploiesti dupa ce, initial, acesta nu a putut fi gasit de procurori pentru a fi adus la audieri, au declarat surse apropiate anchetei, citate de Agerpres. 


Dan Stroe, director al Directiei de Investitii, Achizitii Publice si Servicii Interne din cadrul ANAF in perioada in care Blejnar era seful institutiei, a fost audiat recent de procurorii DNA Ploiesti si ulterior plasat sub control judiciar, avand interdictia de a parasi tara.


Conform datelor din motivarea deciziei Tribunalului Prahova privind arestarea fostului sef al ANAF, Sorin Blejnar, Dan Stroe, suspect in cauza, nu a putut fi gasit initial de procurori.


"Faptul ca organul de urmarire penala nu a formulat propunere de arestare preventiva pentru suspectul S.D. (Stroe Dan - n.r.) (motivat din partea organului de urmarire penala de faptul ca acesta nu a putut fi gasit) este un aspect care excede analizei judecatorului de drepturi si libertati, Ministerul Public fiind titularul exclusiv al exercitarii actiunii penale si al formularii propunerii de arestare preventiva", se arata in textul motivarii. Potrivit DNA, Sorin Blejnar este suspectat ca a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi incheiate la nivelul institutiei publice pe care o conducea.
"Banii respectivi urmau sa-i fie remisi inculpatului in schimbul exercitarii influentei sale asupra unor subalterni, pentru ca acestia sa gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel incat aceste contracte sa fie obtinute de firma omului de afaceri. In aceste circumstante, in perioada noiembrie 2011 - ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin si ceilalti functionari implicati in acest demers au primit suma totala de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme controlate de acestia cu care societatea omului de afaceri a incheiat mai multe contracte fictive", a aratat DNA, intr-un comunicat. 

dan stroe
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1286 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006209 (s)