News Flash:

Fost director al Microsoft Romania, pus sub acuzare in dosarul "Microsoft 2"

21 Noiembrie 2016
971 Vizualizari | 0 Comentarii
Silviu Hotaran
Fostul director al companiei Microsoft Silviu Hotaran a fost luni la DNA pentru a fi pus sub acuzare in dosarul "Microsoft 2", el declarand, dupa ce a fost audiat de anchetatori, ca nu a dat si nu a luat niciodata spaga, transmite News.ro


"Toata viata mea am trait si am promovat niste valori legate de etica si moralitate. Nu am dat si nu am luat spaga niciodata, nu am conturi", a spus Silviu Hotaran, la iesirea de la Directia Nationala Anticoruptie.  
Potrivit unor surse judiciare, Silviu Hotaran a fost citat pentru a fi anuntat ca a fost pus sub acuzare in dosarul "Microsoft 2". 

Sursele citate au precizat ca la DNA a fost citat luni si Claudiu Florica, fostul sef al companiei Fujitsu in Romania. 

Sefa DNA, Laura Codruta Kovesi spunea pe 5 octombrie ca "dosarul este in lucru, s-au facut peste 60 de perchezitii domiciliare, s-au finalizat peste 120 de perchezitii informatice asupra unor medii de stocare, in principal calculatoare si alte unitati IT. Au fost audiate zeci de persoane, s-au ridicat documente de la institutiile care au detinut astfel de documente si care intereseaza cauza. In acest moment, suntem in evaluarea acestor documente pentru a stabili circuitele financiare care au fost folosite. Este important sa va spun ca urmeaza pentru stabilirea certa a prejudiciului, una dintre acuzatiile principale vizeaza infractiunea de abuz in serviciu, si pentru a dovedi aceasta infractiune si pentru a finaliza rechizitoriul sau o alta solutie care se poate da in cursul procesului penal este necesar sa stabilim prejudiciul cert. Acest lucru urmeaza sa se stabileasca printr-un raport de constatare sau o expertiza in domeniul achizitiilor publice si se impune si efectuarea unor expertize IT. Deci, se lucreaza ritmic in acest dosar." 


Dosarul "Microsoft 2" este desprins din cauza in care, in 3 octombrie, au fost condamnate definitiv mai multe persoane.


Astfel, Inalta Curte a majorat pedepsele dispuse in dosarul Microsoft, cea mai grea sentinta fiind pronuntata in cazul lui Gheorghe Stefan 'Pinalti', care a primit 6 ani de inchisoare. Dumitru Nicolae "Niro" si Dorin Cocos au fost condamnati amandoi la cate 2 ani si 4 luni de inchisoare cu executare. 


Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale in perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu executare.  Sentintele sunt definitive.


silviu hotaran
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1274 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005736 (s)