News Flash:

Forte noi de paza la granita de vest a tarii

22 Ianuarie 2016
1604 Vizualizari | 0 Comentarii
vama nadlac
Dupa ce primul grup mai mare de migranti afro-asiatici au ajuns la frontiera de vest a tarii, sambata, 16 ianuarie, in zona Lunga, acolo unde in toamna se ridicasera zecile de corturi, de catre MAI, intr-un exercitiu de pregatire intr-o astfel de posibilitate, autoritatile iau masuri. Foarte bine, pentru ca localnicii trebuie sa fie linistiti ca nu se vor trezi la miez de noapte cu zeci de emigranti in curte.
In aceasta perioada, Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara, in cooperare cu Gruparea de Jandarmi Mobila Timisoara si cu Inspectoratul de Jandarmi Judetean Timis, a dispus masuri suplimentare pentru intarirea dispozitivului de supraveghere a frontierei de stat in zona competenta, in baza unui plan comun de mentinere si asigurare a ordinii publice pe zona de frontiera.
Misiunile executate in baza acestui plan de cooperare interinstitutionala au caracter temporar si se desfasoara pe raza judetelor Timis si Caras-Severin, scrie ziuadevest.ro.
In perioada urmatoare, Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara a dispus toate masurile aflate in competenta institutiei, pentru asigurarea unui control operativ atat in punctele de trecere a frontierei de stat, cat si la frontiera verde. 
In conformitate cu acest plan comun, jandarmii din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobila Timisoara si Inspectoratului de Jandarmi Judetean Timis vor asigura ordinea si linistea publica in punctele de trecere a frontierei de stat si vor acorda sprijin politistilor de frontiera in functie de situatiile care apar pe timpul executarii misiunilor, informeaza Politia de Frontiera Timisoara. 
In acelasi context, in data de 16.01.2016, jandarmi din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobila Timisoara au asigurat ordinea si linistea publica pe durata cercetarilor desfasurate ca urmare a depistarii celor 60 de cetateni straini, pe raza localitatii Comlosu Mic, in timp ce incercau sa treaca ilegal frontiera din Serbia.
Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara va continua sa intreprinda masuri ferme in toate zonele de competenta, respectiv va continua cooperarea interinstitutionala cu Gruparea de Jandarmi Mobila Timisoara si cu Inspectoratul de Jandarmi Judetean Timis, pentru combaterea eficienta a infractionalitatii transfrontaliere, dau asigurari jandarmii si frontieristii. 
Si Mitropolitul Ioan al Banatului i-a linistit pe localnicii din zona Jimbolia, duminica, dupa liturghie, spunandu-le ca cei 60 de migranti au fost in trecere prin judetul nostru, spre o viata mai buna, in Occident. Cert este un lucru, migrantii de sambata nu plangeau.
Nu stim ce planuri au migrantii, ce drumuri vor sa urmeze, cert este un lucru: vanzatoare din magazine mai mici din diverse cartiere timisorene au inceput, de prin toamna, sa aiba 'clienti noi, straini', din spatiul amintit la inceput, care 'cumpara paine si intreaba unde este Mall-ul, pentru mai multe cumparaturi'.
Daca fac cumparaturile pe banii lor, cinstiti, e bine.

misiunile executate
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1211 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005983 (s)