News Flash:

Focuri de arma la frontiera Romaniei cu Serbia

28 August 2016
1177 Vizualizari | 0 Comentarii
frontiera3
Inca o noapte alba pentru politistii de frontiera de la granita cu Serbia. 28 de migranti au trecut in Romania pe fasia verde. Pentru prinderea calauzei, agentii au folosit armamentul din dotare.
Totul s-a intamplat noaptea trecuta in sectorul Politiei de Frontiera Lunga.
Cei 28 de migranti, 27 de origine siriana si un irakian, au fost observati cu aparatura de termoviziune inainte de ora 1.00 de catre patrulele mixte care supravegheaza frontiera.
Transfugii se deplasau pe jos intre Comlosu Mic si Comlosu Mare cand au fost inconjurati de oamenii legii.
Cateva ore mai tarziu, politistii de frontiera au depistat si o posibila calauza, un cetatean sarb care se deplasa pe acelasi traseu folosit de migranti. Cand i-a observat pe oamenii legii, acesta a incercat sa fuga, astfel ca politistii au tras un foc de arma in plan vertical pentru a-l determina sa se opreasca.
Din  primele verificari s-a stabilit ca grupul este format din 28 de persoane, 26 adulti  cu varste cuprinse intre 18 si 40 ani si 2 copii, cu varste cuprinse intre 10 luni si 3 ani, scrie opiniatimisoarei.ro.
In baza acordului de readmisie cu Serbia, migrantii vor fi incredintati autoritatilor din tara vecina.
Va reamintim, la finele saptamanii trecute, patrulele mixte care au intarit paza la granita de sud-vest, formate din politisti si jandarmi, au capturat alti 24 de cetateni turci intr-un lan de porumb.
A fost vorba de 13 adulti, 7 barbati si 6 femei, cu varste intre 18 si 34 de ani, precum si 11 copii, intre 3 luni si 7 ani. Acestia au povestit ca au stat ascunsi cateva ore, pana cand scancetul unuia dintre bebelusi a fost auzit de agentii care au intervenit rapid.
Cu totii sunt cetateni turci si au povestit ca au fugit din calea razboiului care le-a distrus casele. Refugiatii sunt chiar de la granita cu Siria si au plecat de frica in urma cu cateva luni cand bombele ISIS le-au pus la pamant locuintele.
Acestia au spus politistilor de frontiera timiseni ca au pornit-o, pe rand, pe jos si au format un grup la Belgrad de unde au decis sa se indrepte spre Germania, unde majoritatea au rude.
Refugiatii mai spun ca au incercat sa treaca spre Occident folosind alte rute, prin Bosnia sau Croatia, dar tentativele lor au esuat.
De teama unui val de migranti, de mai multe zile s-au luat masuri suplimentare pentru siguranta la frontiera de sud-vest a Romaniei. Zona e survolata de un elicopter, iar politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara actioneaza in comun cu lucratori din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Timis, Gruparii Mobile de Jandarmi Timis, Inspectoratelor de Politie Judetene Timis, Caras-Severin si Mehedinti, precum si Inspectoratului General de Aviatie, in baza unui plan comun de supraveghere a grantiei.
Un elicopter survoleaza zi si noapte zona de frontiera cu Serbia, din Timis pana in Mehedinti sprijinind echipele de interventie de la sol care sunt dotate cu echipamente de ultima generatie, autospeciale cu sistem de termoviziune si caini de serviciu.

fasia verde
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1172 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005588 (s)