News Flash:

FMI avertizeaza Romania! Ce riscam dupa cresterea abrupta a salariilor

22 Octombrie 2015
1165 Vizualizari | 0 Comentarii
salariu marit
Fondul Monetar International avertizeaza ca deficitul fiscal al Romaniei se va apropia de 3% anul viitor si va depasi acest nivel in 2017, pe fondul reducerilor masive de taxe si impozite si al majorarilor salariale, daca Guvernul nu identifica masuri compensatorii, recomandand o tinta de 1,5%.
"Pentru anii 2016 si 2017, politicile adoptate si cele care se intentioneaza a fi adoptate - o combinatie de reduceri masive de impozite si taxe si de majorari salariale - vor impinge deficitul fiscal pana aproape de 3% din PIB in anul 2016 si peste acest nivel in 2017, daca nu sunt identificate masuri compensatorii sau daca nu se intampla din nou neexecutarea integrala a cheltuielilor de capital", a declarat intr-un comunicat sefa misiunii FMI in Romania, Andrea Schaechter, la finalul vizitei din perioada 13-21 octombrie.
Ea a aratat ca abordarea prociclica va induce un stimul la nivelul economiei intr-un moment in care acesta nu era necesar, avand in vedere cresterea economica, si va aseza datoria publica pe o traiectorie ascendenta.
"Planurile fiscale sunt raportate la o tinta recomandata de deficit de 1,5% din PIB pentru anul viitor, deficit ce ar asigura reducerea datoriei publice ca pondere in PIB si, data fiind neutralitatea ciclica, ar acomoda perspectivele actuale de crestere", a mai spus Schaechter.
Pentru anul curent, bugetul este construit astfel incat sa se incadreze in tinta de deficit de 1,9% din PIB, "datorita realizarilor bune pe partea de venituri si executiei sub asteptari a bugetului de capital", existand spatiu pentru a se onora inainte de termen unele dintre obligatiile aferente anului 2016. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1165 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005562 (s)